Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα στεγνώνουμε και τα κόβουμε με τον αποφλοιωτή ή με μαντολίνο σε πολύ λεπτές φέτες σαν παπαρδέλες.
- Τα βάζουμε σε ένα μπολ, τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και τα ραντίζουμε με λίγο χυμό λάιμ.
- Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 10 λεπτά.
- Μετά γέρνουμε το μπολ και στραγγίζουμε τα υγρά που έχουν βγάλει τα κολοκυθάκια αφήνοντας ελάχιστα.
- Κόβουμε τα ραπανάκια σε πολύ λεπτές φέτες.
- Ρίχνουμε τα φουντούκια σε αντικολλητικό τηγάνι και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά, να ζεσταθούν και να ροδίσουν ελαφρά, ανακινώντας όμως τακτικά το σκεύος για να μην καούν.
- Τα αποσύρουμε από την εστία και, όταν κρυώσουν, τα κόβουμε με το μαχαίρι στη μέση.
- Ανακατεύουμε καλά σε ένα μικρό μπολ το μέλι, μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τον υπόλοιπο χυμό λάιμ και λίγο ξύσμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και περιχύνουμε με το μείγμα τα μαριναρισμένα κολοκύθια. Ανακατεύουμε.
- Μεταφέρουμε τα κολοκύθια με το ντρέσινγκ τους σε ανοιχτή πιατέλα.
- Προσθέτουμε τα ραπανάκια, τα καβουρντισμένα φουντούκια, το δυόσμο, τον άνηθο και, τέλος, το μανούρι.
- Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί.