Μακαρόνια από κολοκύθι​ με μανούρι

Παπαρδέλες κολοκυθιού μαριναρισμένες σε χυμό λάιμ, ελαφρύ χορτοφαγικό γεύμα, ιδανικό για το καλοκαίρι. Τα μακαρόνια από κολοκύθι είναι μια υγιεινή εναλλακτική λύση στα κανονικά ζυμαρικά!

Εύκολη
0:15

4

15 λεπτά

μακαρόνια από κολοκύθι​

Υλικά

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα στεγνώνουμε και τα κόβουμε με τον αποφλοιωτή ή με μαντολίνο σε πολύ λεπτές φέτες σαν παπαρδέλες.
  2. Τα βάζουμε σε ένα μπολ, τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και τα ραντίζουμε με λίγο χυμό λάιμ.
  3. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 10 λεπτά.
  4. Μετά γέρνουμε το μπολ και στραγγίζουμε τα υγρά που έχουν βγάλει τα κολοκυθάκια αφήνοντας ελάχιστα.
  5. Κόβουμε τα ραπανάκια σε πολύ λεπτές φέτες.
  6. Ρίχνουμε τα φουντούκια σε αντικολλητικό τηγάνι και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά, να ζεσταθούν και να ροδίσουν ελαφρά, ανακινώντας όμως τακτικά το σκεύος για να μην καούν.
  7. Τα αποσύρουμε από την εστία και, όταν κρυώσουν, τα κόβουμε με το μαχαίρι στη μέση.
  8. Ανακατεύουμε καλά σε ένα μικρό μπολ το μέλι, μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τον υπόλοιπο χυμό λάιμ και λίγο ξύσμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  9. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και περιχύνουμε με το μείγμα τα μαριναρισμένα κολοκύθια. Ανακατεύουμε.
  10. Μεταφέρουμε τα κολοκύθια με το ντρέσινγκ τους σε ανοιχτή πιατέλα.
  11. Προσθέτουμε τα ραπανάκια, τα καβουρντισμένα φουντούκια, το δυόσμο, τον άνηθο και, τέλος, το μανούρι.
  12. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί.
Απόρρητο