Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΑΣΙΟΥ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΑΣΙΟΥ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ
- Πλένουμε και κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες
- Τα βάζουμε πάνω σε πετσέτα να μαζέψει την υγρασία τους.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τα κολοκυθάκια για λίγα λεπτά να ροδίσουν ελαφρά.
- Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερα από όσο αναγράφεται στην συσκευασία.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες.
- Σπάμε την σκελίδα σκόρδου.
- Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4’.
- Προσθέτουμε το σπασμένο σκόρδο και σοτάρουμε για 1’.
- Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη καπνιστή πανσέτα και σοτάρουμε για 2’.
- Σβήνουμε με το κρασί κι αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Με τρυπητή κουτάλα παίρνουμε τις πένες όπως στάζουν και τις προσθέτουμε στο τηγάνι με την σάλτσα κρασιού.
- Προσθέτουμε τα τηγανισμένα κολοκυθάκια και το τριμμένο τυρί, λίγο αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Προσθέτουμε τον δυόσμο ψιλοκομμένο.
- Ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό από αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά για να αραιώσει η σάλτσα.
- Ανακατεύουμε τα υλικά και σερβίρουμε αμέσως σε βαθιά πιάτα τα μακαρόνια.