Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Βράζουμε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό, για 2 λεπτά λιγότερο απ’ όσο αναγράφει η συσκευασία.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το βούτυρο.
- Ρίχνουμε το σκόρδο, τα κομμένα ντοματίνια και την πιπεριά Φλωρίνης σε κομμάτια.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ένα κοτσάνι βασιλικού για άρωμα. Αν θέλουμε ένταση, προσθέτουμε και μια καυτερή πιπερίτσα.
- Σοτάρουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να «σπάσουν» τα ντοματίνια.
- Μεταφέρουμε τα σοταρισμένα υλικά στο μπλέντερ, προσθέτουμε το τυρί cottage με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και πολτοποιούμε μέχρι να γίνει λεία σάλτσα.
- Προσθέτουμε 1 κουτάλα από το νερό των ζυμαρικών για να δώσουμε στη σάλτσα πιο απαλή και ζουμερή υφή.
- Ξαναβάζουμε τη σάλτσα στο τηγάνι και ρίχνουμε μέσα τις πένες όπως στάζουν, χωρίς να τις σουρώσουμε εντελώς. Ανακατεύουμε καλά.
- Μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά, ώστε να δέσει η σάλτσα με τα ζυμαρικά.
- Σερβίρουμε αμέσως, προσθέτοντας λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό. Απολαμβάνουμε όσο το φαγητό είναι ζεστό και ζουμερό, καθώς στεγνώνει γρήγορα.









