Μακαρόνια με τόνο και κόκκινη σάλτσα

Υλικά

Για τα μακαρόνια

  • 1 συσκ. μακαρονια
  • 1 κρεμμύδι
  • 12 ντοματίνια
  • 1 ντομάτα (τριμμένη)
  • 2 συσκ. ντομάτες (ψιλοκομμένες)
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. ελιές (φιλέτο)
  • 1 συσκ. τόνος σε νερό
  • 2 κ.σ. μαϊντανός
  • 1 κ.σ. κάπαρη (ψιλή)
  • Λίγο αγουρέλαιο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)

Εκτελεση

Βράζουμε πως βραζω τα μακαρονια για 1 λεπτό λιγότερο, από όσο αναγράφεται στη συσκευασία.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 ‘.

Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα.

Αφήνουμε για 3-4 ‘ σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και τις ψιλοκομμένες ντομάτες και ανακατεύουμε και βράζουμε για 8’.

Στραγγίζουμε τον τόνο από το νερό.

Τον θρυμματίζουμε και τον ρίχνουμε στη σάλτσα.

Προσθέτουμε τις ελιές και την κάπαρη.

Όπως στάζουν τα βρασμένα μακαρόνια τα ρίχνουμε στη σάλτσα με τα νερά που στάζουν.

Ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό.

Τέλος, πασπαλίζουμε τη μακαρονια με ψιλοκομμένο μαϊντανό και περιχύνουμε με αγουρελαιο.

Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι, αλατίζουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Δειτε και

https://www.argiro.gr/recipe/makaronia-tono-kokkini-saltsa/