Γιορτινη μακαρονοσαλατα απο την Αργυρω

Γιορτινη μακαρονοσαλατα απο την Αργυρω

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
117

Για τη μακαρονοσαλάτα

  • 400 γρ. πενες
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης (ψιλοκομμένη)
  • 10 ντοματίνια
  • 2 κ.σ. ελιές φιλέτο
  • 2 τρυφερά φρέσκα κρεμμύδια (ψιλοκομμένα με τα φύλλα τους)
  • 1 κ.σ. κάπαρη
  • 4 φέτ. γαλοπούλα καπνιστή
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βαλσαμικο ξύδι
  • Λίγο φρέσκο θυμάρι
  • Λίγη φρέσκια ρίγανη

Για τη σως φέτας

  • 1/2 φλ. γάλα
  • 2 κ.σ. τυρί κρέμα
  • 2 φλ. τρίμματα φέτας
  • Λίγη φρέσκια ρίγανη (ή φρέσκο θυμάρι)
  • Λίγη πάπρικα γλυκιά
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Βήμα 1

    Πρώτα βράζουμε τα ζυμαρικά.

    Τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό.

    Τα στραγγίζουμε ξανά καλά.

    Βάζουμε τα ζυμαρικά σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά ψιλοκομμένα.

    Τα ανακατεύουμε.

    Σε αυτό το στάδιο μπορούν να μείνουν στο ψυγείο σκεπασμένα.

    Ετοιμάζουμε τη σάλτσα σάλτσα τυριών και περιχύνουμε τη μακαρονοσαλάτα λίγο πριν σερβίρουμε.

    Για τη σάλτσα τυριών

    Ζεσταίνουμε το γάλα σε μικρή κατσαρόλα.

    Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε μέσα το φρέσκο τυρί κρέμα και τα τρίμματα φέτας.

    Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και τη ρίγανη.

    Ανακατεύουμε πολύ καλά με πιρούνι ή με ραβδομπλέντερ, έτσι ώστε να λιώσει τελείως η φέτα και να γίνει μία λεία κρέμα τυριού.

    Αφήνουμε να κρυώσει.

    Περιχύνουμε τη σαλάτα ζυμαρικών με τη σάλτσα τυριών λίγο πριν σερβίρουμε.
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται