Μανέστρα Κολοπίμπιρι από την Κέρκυρα

Υλικά

Για τη μανέστρα Κολοπίμπιρι από την Κέρκυρα

  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2-3 κλων. χοντρό σέλινο (ή σέλερι) ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα σε λεπτές φέτες
  • 1 κ.σ. κόκκινο πιπέρι
  • 6 φλ. νερό ζεστό
  • 2 φλ. κριθαράκι λαχανικών
  • 10 ντοματίνια κομμένα
  • Λίγο αλάτι

Για τη μανέστρα κολοπίμπιρι

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια κατσαρόλα.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σέλερι και τα καρότα και σοτάρουμε για 3΄.

Πασπαλίζουμε με το κοκκινοπίπερο κι ανακατεύουμε να κοκκινίσουν τα λαχανικά.

Προσθέτουμε το ζεστό νερό κι αφήνουμε να πάρει βράση.

Ρίχνουμε το κριθαράκι και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση.

Προσθέτουμε αλάτι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.

Η Μανέστρα κολοπίμπιρι από την Κέρκυρα, είναι στην ουσία ένα πολύ ζουμερό φαγητό.

Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα με μπόλικο ζωμό και αν θέλουμε τρίβουμε τυρί.

Φαγητό που τρώνε παραδοσιακά όσοι εργάζονται σκληρά και κυρίως οι ψαράδες. Όταν γυρνούν από το ψάρεμα και θέλουν ζεστασιά και θαλπωρή, για να τονωθούν κι αν έχει κρύο να ζεσταθούν.

Όμως επειδή είναι νηστίσιμη συνταγή, συνηθίζεται και τη Σαρακοστή αλλά και τη Μεγάλη Εβδομάδα. Τρώγεται και αλάδωτη η μανέστρα κυρίως τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Αν σου άρεσε αυτή  η κερκυραϊκή συνταγή, δες άλλη μια παραδοσιακή συνταγή για κόκορα παστιτσάδα.

https://www.argiro.gr/recipe/manestra-kolopimpiri-kerkyraiki-syntagi/