Μανιτάρια στο τηγάνι με σκόρδο

Θα λατρέψετε τα μανιτάρια στο τηγάνι με σκόρδο, το συνοδευτικό των 10 λεπτών που ταιριάζει με οτιδήποτε!

Εύκολη
0:10

4

5 λεπτά

5 λεπτά

μανιτάρια με σκόρδο της Αργυρως

Υλικά

ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ

Εξοπλισμός

Τηγάνι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ

Εκτέλεση

  1. Αφού καθαρίσουμε τα μανιτάρια τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  2. Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό, ίσα να μοσχομυρίσει (όχι να πάρει χρώμα, γιατί θα πικρίσει).
  3. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και δυναμώνουμε τη φωτιά.
  4. Τα ανακατεύουμε με σπάτουλα για να λαδώσουν ομοιόμορφα και αφήνουμε να σοταριστούν για 3-4 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
  5. Σβήνουμε με το κονιάκ και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το μαϊντανό και αλάτι, πιπέρι.
  6. Τα ανακατεύουμε και αφήνουμε το τηγάνι στη φωτιά για 2 λεπτά ακόμα.
  7. Σερβίρουμε τα μανιτάρια στο τηγάνι με σκόρδο,  ζεστά, σαν συνοδευτικό που ταιριάζει με οτιδήποτε.
Απόρρητο