Θα λατρέψετε τα μανιτάρια στο τηγάνι με σκόρδο, το τέλειο συνοδευτικό των 10 λεπτών που ταιριάζει με οτιδήποτε!

Θα λατρέψετε τα μανιτάρια στο τηγάνι με σκόρδο, το τέλειο συνοδευτικό των 10 λεπτών που ταιριάζει με οτιδήποτε!

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
100

Για τα μανιτάρια με σκόρδο

  • 500 γρ. μανιτάρια
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • λιγο μαιντανό
  • 3 κρεμμύδια
  • 10 ντοματίνια
  • 2 κ.σ. μπαλσαμικο ξύδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Αφού καθαρίσουμε τα μανιτάρια τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.

    Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό, ίσα να μοσχομυρίσει (όχι να πάρει χρώμα, γιατί θα πικρίσει).

    Προσθέτουμε τα μανιτάρια και δυναμώνουμε τη φωτιά.

    Τα ανακατεύουμε με σπάτουλα για να λαδώσουν ομοιόμορφα και αφήνουμε να σοταριστούν για 3-4 λεπτά σε δυνατή φωτιά.

    Σβήνουμε με το κονιάκ και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το μαϊντανό και αλάτι, πιπέρι.

    Τα ανακατεύουμε και αφήνουμε το τηγάνι στη φωτιά για 2 λεπτά ακόμα.

    Σερβίρουμε τα μανιτάρια στο τηγάνι με σκόρδο,  ζεστά, σαν συνοδευτικό που ταιριάζει με οτιδήποτε.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται