• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
100
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 800 γραμ. ανάμεικτα φρέσκα μανιτάρια (όπως πλευρώτους
  • ασπρομανίταρα
  • πορτομπέλο κ.λπ.)
  • 4 κ.σ. κονιάκ
  • 1/2 φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Μανιτάρια µε κονιάκ και άρωμα σκόρδου

    Μανιταρια µε σκορδο και κονιάκ

    Ξεκινώντας τα μανιτάρια με σκόρδο, υπενθυμίζουμε πως δεν πρέπει να πλένουμε τα μανιτάρια, ιδίως τα πλευρώτους και τα πορτομπέλο, κάτω από τρεχούμενο νερό γιατί απορροφούν υγρά που αργότερα αποβάλλουν στο μαγείρεμα και έτσι νερώνουν τη σάλτσα. Είναι προτιμότερο να τα σκουπίσουμε με νωπή πετσέτα. Επίσης, δεν αφαιρούμε τη φλούδα από τα μικρά μανιτάρια (ασπρομανίταρα) γιατί χάνουν μέρος της νοστιμιάς τους. Μάθετε περισσότερα για τις οδηγίες χρήσης των μανιταριών. Πάμε να φτιάξουμε τα μανιταρια με σκορδο!

    • Αφού καθαρίσουμε τα μανιτάρια, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για 1΄, ίσα να μοσχομυρίσει (όχι να πάρει χρώμα, γιατί θα πικρίσει).
    • Προσθέτουμε τα μανιτάρια και δυναμώνουμε τη φωτιά. Τα ανακατεύουμε με σπάτουλα για να λαδώσουν ομοιόμορφα και αφήνουμε να σοταριστούν για 3΄-4΄ σε δυνατή φωτιά. Σβήνουμε με το κονιάκ και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το μαϊντανό και αλατοπίπερο.
    • Ανακατεύουμε και αφήνουμε τα μανιτάρια στη φωτιά για 2΄.

    Εάν σας άρεσαν τα μανιτάρια µε κονιάκ και άρωμα σκόρδου δείτε και τα  vegan μανιτάρια λεμονάτα.

    Δοκιμάστε να φτιάξετε και την παρακάτω συνταγή!

    Να φτιάχνετε τις συνταγες που σας προτείνω και περιμένω τα σχόλιά σας στα social media μου:

        

    Καλή επιτυχία! 

    Αργυρω

    Κάτι μαγειρεύεται