Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΣΤΙΧΩΤΕΣ ΠΕΝΕΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΡΙΝΑΡΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Πυρίμαχο σκεύος
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΣΤΙΧΩΤΕΣ ΠΕΝΕΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΡΙΝΑΡΑ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ
- Ξεκινάμε τις πένες φούρνου, βγάζοντας πρώτα το έντερο από το λουκάνικο.
- Το ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία.
- Επάνω σε ξύλο κοπής το ψιλοκόβουμε.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά να πυκνώσει.
- Προς το τέλος του βρασμού, ρίχνουμε τα μπαχαρικά.
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΝΝΕΣ
- Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό για 6-8 λεπτά.
- Τις στραγγίζουμε ελαφρά, ώστε να μείνουν λίγα υγρά επάνω τους και τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε 1/2 φλ. παρμεζάνα, ανακατεύουμε και αδειάζουμε τα μισά ζυμαρικά σε πυρέξ.
- Βάζουμε το ανθότυρο και πασπαλίζουμε με τη μοτσαρέλα.
- Ρίχνουμε 1 φλ. σάλτσα ντομάτας και ρίχνουμε τα υπόλοιπα ζυμαρικά και την υπόλοιπη σάλτσα. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα.
ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ
- Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180-200°C για 45 λεπτά.
- Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για 15 λεπτά επιπλέον.
- Τέλος το αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει και μετά σερβίρουμε.