Πένες στο φούρνο με μπόλικα τυριά που λιώνουν και μοναδικό λουκάνικο που κάνει τη διαφορά και προκαλεί εκρήξεις ευχαρίστησης στον ουρανίσκο.

Πένες στο φούρνο με μπόλικα τυριά που λιώνουν και μοναδικό λουκάνικο που κάνει τη διαφορά και προκαλεί εκρήξεις ευχαρίστησης στον ουρανίσκο.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τις μαστιχωτές πένες

  • 500 γρ. πένες με ρίγα
  • 2 χωριάτικα λουκάνικα
  • 1 φλ. παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
  • 2 φλ. ανθότυρο ή ανθότυρο κρέμα
  • 2 φλ. μοτσαρέλα

Για τη σάλτσα μαρινάρα

  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 1 kg ντομάτες ψιλοκομμένες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κ.γ. θυμάρι και βασιλικό
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τα λουκάνικα

    Ξεκινάμε τις πένες φούρνου, βγάζοντας πρώτα το έντερο από το λουκάνικο.

    Το ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία.

    Επάνω σε ξύλο κοπής το ψιλοκόβουμε.

    Για τη σάλτσα

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό.

    Προσθέτουμε τις ντομάτες.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά να πυκνώσει.

    Προς το τέλος του βρασμού, ρίχνουμε τα μπαχαρικά.

    Για τις πέννες

    Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό για 6-8 λεπτά.

    Τις στραγγίζουμε ελαφρά, ώστε να μείνουν λίγα υγρά επάνω τους και τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.

    Προσθέτουμε 1/2 φλ. παρμεζάνα, ανακατεύουμε και αδειάζουμε τα μισά ζυμαρικά σε πυρέξ.

    Βάζουμε το ανθότυρο και πασπαλίζουμε με τη μοτσαρέλα.

    Ρίχνουμε 1 φλ. σάλτσα ντομάτας και ρίχνουμε τα υπόλοιπα ζυμαρικά και την υπόλοιπη σάλτσα. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα.

    Για το ψήσιμο

    Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180-200°C για 45 λεπτά.

    Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για 15 λεπτά επιπλέον.

    Τέλος το αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει και μετά σερβίρουμε.

    Διαφήμιση

    Οδηγός Μαγειρικής

    Νόστιμο με Ιστορία από την Αργυρώ
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται