Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Εκτέλεση
- Φέρνουμε όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C. Βουτυρώνουμε δύο ταψάκια 22 εκ. και τα στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί.
- Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη σόδα και το κακάο, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το λάδι, τα αυγά, το ξινόγαλο και τη βανίλια και ανακατεύουμε με το σύρμα.
- Προσθέτουμε το ζεστό ρόφημα καφέ και ανακατεύουμε.
- Ισομοιράζουμε το μείγμα στα ταψιά και ψήνουμε τα κέικ στη μεσαία σχάρα του προθερμασμένου φούρνου για περίπου 30 λεπτά, μέχρι
η λάμα του μαχαιριού που θα μπήξουμε στην καρδιά τους να βγαίνει στεγνή από ζύμη. - Τα αφήνουμε να σταθούν για 15 λεπτά στα ταψιά τους και στη συνέχεια τα ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.
ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
- Λιώνουμε τη σοκολάτα με το μέλι σε μπεν μαρί και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με μια σπάτουλα το μαλακό τυρί μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή.
- Κοσκινίζουμε από πάνω το κακάο και την άχνη ζάχαρη, προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Ρίχνουμε στο μείγμα του τυριού την κρύα κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις με το σύρμα να ομογενοποιηθεί.
- Τέλος, ενσωματώνουμε στο μείγμα τη λιωμένη χλιαρή σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Όσο είναι χλιαρή η σοκολάτα, η επικάλυψη θα είναι ρευστή.
- Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει τελείως και να σταθεροποιηθεί – αποφεύγουμε το ψυγείο.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
- Αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί από τα κέικ και τριμάρουμε την επιφάνειά τους με το μαχαίρι για να είναι ίσια.
- Βάζουμε το ένα κέικ σε δίσκο και απλώνουμε από πάνω σοκολατένια κρέμα.
- Σκεπάζουμε με το δεύτερο κέικ και επικαλύπτουμε όλη την επιφάνεια του Matilda cake (και τα πλαϊνά) με την υπόλοιπη σοκολατένια κρέμα κάνοντας σχέδια με την ανάποδη του κουταλιού.
- Αφήνουμε το γλυκό να σταθεί στο ψυγείο για μερικές ώρες. Προτού το σερβίρουμε, το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για να γυαλίσει η επικάλυψη.









