Μαυρομάτικα με χόρτα και ρύζι (σύβραση)

Μαυρομάτικα με χόρτα και ρύζι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Ένα νόστιμο και υγιεινό φαγητό, ιδανικό και για όσους νηστεύουν, με τη τεχνική της σύβρασης όπως γίνεται στα νησιά του Αιγαίου.

Εύκολη
0:50

5

10 λεπτά

40 λεπτά

μαυρομάτικα με χόρτα και ρύζι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Υλικά

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Τηγάνι

Υλικά

Εκτέλεση

    1. Νεροβράζουμε πρώτα τα μαυρομάτικα για 10 λεπτά και τα στραγγίζουμε.
    2. Σε καθαρό νερό (1,5 λίτρο) ρίχνουμε τα φασόλια και τα αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά έως ότου μαλακώσουν.
    3. Τότε προσθέτουμε το ρύζι, το αλάτι και το πιπέρι.
    4. Προσθέτουμε και τα χόρτα ψιλοκομμένα.
    5. Αφήνουμε 10 λεπτά να βράσουν.
    6. Περιχύνουμε το φαγητό με το μισό ελαιόλαδο και δοκιμάζουμε το αλάτι και το πιπέρι.
    7. Σε τηγάνι με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε το κρεμμύδι να μαραθεί και να πάρει ρόδινο χρώμα.
    8. Σβήνουμε με το ξίδι και αφήνουμε για 1 με 2 λεπτά να εξατμιστεί.
    9. Προσθέτουμε τη σύβραση στα μαυρομάτικα και βράζουμε για 5 λεπτά.
    10. Ανακατεύουμε να χυλώσουν.

Tips

  • Αυτό είναι ένα φαγητό που μπορείτε να αξιοποιήσετε τα βρασμένα φασόλια ή το ρύζι που περίσσεψε.
  • Η σύβραση είναι μια τεχνική που συχνά γίνεται στα νησιά του Αιγαίου. Λέγεται σύβραση ή τσιγάριση και αφήνει έξτρα νοστιμιά σε κάθε φαγητό που μπαίνει.
  • Το φαγητό πρέπει να μείνει με το λάδι του.
Απόρρητο