Μελιτζάνες με φέτα στο air fryer

Αυτό είναι το τέλειο συνοδευτικό πιάτο. Ένας νόστιμος συνδυασμός μελιτζάνας με ντοματίνια και φέτα.

Εύκολη
0:40

2 μερίδες

10 λεπτά

30 λεπτά

μελιτζάνες στο air fryer

Υλικά

Εξοπλισμός

Air fryer

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις στεγνώνουμε και τις κόβουμε στη μέση κρατώντας το κοτσάνι ενωμένο με το σώμα τους.
  2. Χαράζουμε σταυρωτά τη σάρκα τους. Τις πασπαλίζουμε με αλάτι και τις ψεκάζουμε ολόγυρα με ελαιόλαδο.
  3. Προθερμαίνουμε το air fryer στους 180°C για 3 λεπτά.
  4. Τοποθετούμε τις μελιτζάνες στο καλάθι της συσκευής και τις ψήνουμε για 20 λεπτά, να μαλακώσουν.
  5. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο αλάτι για 7-8
    λεπτά, να αρχίσει να καραμελώνει.
  6. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
  7. Ρίχνουμε τα ντοματίνια και σοτάρουμε τα υλικά για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
  8. Σβήνουμε με το βαλσαμικό ξίδι, αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε το μείγμα από την εστία.
  9. Τέλος, προσθέτουμε το μαϊντανό και τη ρίγανη και ανακατεύουμε.
  10. Ελέγχουμε αν έχει μαλακώσει καλά η ψίχα της μελιτζάνας και την ανακατεύουμε με το κουτάλι.
  11. Στη συνέχεια, την πιέζουμε να σχηματιστεί ένα βαθούλωμα σαν θήκη το οποίο γεμίζουμε με το μείγμα της γέμισης. Ομοίως γεμίζουμε και τις υπόλοιπες μελιτζάνες.
  12. Ψήνουμε τις μελιτζάνες για 10 λεπτά ακόμα, να καραμελώσουν τα υλικά.
  13. Τις πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη φέτα και καρύδι, ψεκάζουμε με ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 2 λεπτά ακόμα
Απόρρητο