Οι μυρωδιές του καλοκαιριού μαζεμένες όλες σε ένα φαγητό! Εύκολη και φανταστική συνταγή για μελιτζάνες, ένα καλοκαιρινό φαγητό...

Οι μυρωδιές του καλοκαιριού μαζεμένες όλες σε ένα φαγητό! Εύκολη και φανταστική συνταγή για μελιτζάνες, ένα καλοκαιρινό φαγητό λουκούμι.

  • προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τις μελιτζάνες ογκρατέν

  • 6 μελιτζάνες φλάσκες κοµµένες σε φέτες
  • 1 κ. κιλό ντομάτες ψιλοκοµµένες
  • 1 κρεµµύδι ψιλοκοµµένο
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. ανθότυρο θρυµµατισµένο
  • 250 γρ. φέτα θρυµµατισµένη
  • 1 κ.σ. βασιλικό ψιλοκοµµένο
  • 1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκοµµένο
  • 250 γρ. γιαούρτι
  • 3 αυγά μεγάλα
  • 1/2 φλ. φρέσκο γάλα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 2 ντομάτες κοµµένες σε ροδέλες
  • 2 κ.σ. φρυγανιά τριµµένη
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τις μελιτζάνες σουφλέ

    Κόβουμε πρώτα τις μελιτζάνες σε φέτες.

    Τις αραδιάζουμε σε λαμαρίνα (θα χρειαστούμε 2 λαμαρίνες) και ψήνουμε στους 200°C για 10΄, να μαλακώσουν ελαφρά.

    Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεµµύδι και το σκόρδο για λίγα λεπτά, να μαραθούν.

    Προσθέτουμε τις ψιλοκοµµένες ντομάτες και βράζουμε τη σάλτσα για 8΄-10΄ σε δυνατή φωτιά.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε τα ψιλοκοµµένα μυρωδικά.

    Αποσύρουμε τη σάλτσα από τη φωτιά.

    Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά µε σύρμα.

    Προσθέτουμε το γιαούρτι και χτυπάμε με το σύρμα να ενωθεί με τα αυγά.

    Προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι.

    Για το στήσιμο

    Σε λαδωμένο ταψί 30 εκ. βάζουμε µία στρώση μελιτζάνες.

    Ανακατεύουμε τα δύο τυριά (ανθότυρο και φέτα) και πασπαλίζουμε µε λίγο τυρί τη μελιτζάνα.

    Περιχύνουμε λίγη σάλτσα ντομάτας και το μισό μείγμα αυγών.

    Κάνουμε δεύτερη στρώση μελιτζάνας και πασπαλίζουμε µε τα τυριά, τη σάλτσα ντομάτας και το υπόλοιπο μείγμα αυγών.

    Καλύπτουμε µε μια στρώση μελιτζάνας και ροδέλες ντομάτας.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και πασπαλίζουμε µε λίγη φρυγανιά.

    Αφήνουμε να σταθεί για 1 ώρα στο ψυγείο.

    Ψήνουμε στους 180°C για 45΄, να σταθεροποιηθεί.

    Κόβουμε το σουφλέ, αφού κρυώσει και το βάζουμε σε ένα πιάτο.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται