Εκτελεση
Κόβουμε πρώτα τις μελιτζάνες σε φέτες.
Τις αραδιάζουμε σε ταψι (θα χρειαστούμε 2 ) και ψήνουμε στους 200°C για 10΄, να μαλακώσουν ελαφρά.
Η σαλτσα
Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεµµύδι και το σκόρδο για λίγα λεπτά, να μαραθούν.
Προσθέτουμε τις ψιλοκοµµένες ντομάτες και βράζουμε τη σάλτσα για 8΄-10΄ σε δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε τα ψιλοκοµµένα μυρωδικά.
Την αποσύρουμε από τη φωτιά.
Μιγμα
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά µε σύρμα.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και χτυπάμε με το σύρμα να ενωθεί με τα αυγά.
Προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι.
Στο ταψι
Σε λαδωμένο ταψί 30 εκ. βάζουμε µία στρώση μελιτζάνες.
Ανακατεύουμε τα δύο τυριά (ανθότυρο και φέτα) και πασπαλίζουμε µε λίγο τυρί τη μελιτζάνα.
Περιχύνουμε λίγη σάλτσα και το μισό μείγμα.
Κάνουμε δεύτερη στρώση μελιτζάνας και πασπαλίζουμε µε τα τυριά, τη σάλτσα και το υπόλοιπο μείγμα.
Καλύπτουμε µε μια στρώση μελιτζάνας και ροδέλες ντομάτας.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και πασπαλίζουμε µε λίγη φρυγανιά.
Αφήνουμε να σταθεί για 1 ώρα στο ψυγείο.
Ψησιμο-χρονος
Ψήνουμε στους 180°C για 45΄, να σταθεροποιηθεί.
Κόβουμε , αφού κρυώσει.