Αλμυρά κουλουράκια από την Αργυρώ. Τα ωραιότερα και πιο εύκολα αλμυρά κουλουράκια με κεφαλοτύρι που έχεις δοκιμάσει, μόνο 5 υλικά!

Αλμυρά κουλουράκια από την Αργυρώ. Τα ωραιότερα και πιο εύκολα αλμυρά κουλουράκια με κεφαλοτύρι που έχεις δοκιμάσει, μόνο 5 υλικά!

  • προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
77

Για τα αλμυρά κουλουράκια

  • 1 φλ. μαργαρίνη
  • 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 φλ. κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα τριμμένη
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τα αλμυρά κουλουράκια

    Τοποθετούμε τη μαργαρίνη, το αλάτι και το κρασί σε ένα μπολ.

    Τα χτυπάμε ελαφρά με το σύρμα.

    Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας με σπάτουλα ή με το χέρι.

    Τελειώνουμε το ζύμωμα με το χέρι, έχοντας μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη, που δεν θα κολλάει.

    Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μέρη και πλάθουμε τα κομμάτια σε ρολό (σαν σαλάμι).

    Την τυλίγουμε με μεμβράνη πιέζοντας τις άκρες για να στρώσει το σχήμα.

    Ύστερα παγώνουμε τη ζύμη για 20΄ στο ψυγείο να σφίξει.

    Αφαιρούμε τη μεμβράνη και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τη ζύμη σε λεπτές φέτες (στρογγυλά κουλουράκια).

    Τα αδειάζουμε σε ταψι στρωμένο  με λαδόκολλα.

    Πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί και τρίβουμε φρέσκο πιπέρι.

    Για το ψήσιμο

    Ψήνουμε στους 170°C σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 20΄ έως ότου ροδίσουν ελαφρά.

    Δοκιμάστε τα αμέσως μόλις κρυώσουν, είναι φανταστικά!

    Δοκιμάστε ακόμα:

    [argiroExtras id=”2487″

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται