Μικρά ρολάκια κοτόπουλο

Εύκολη συνταγή για ορεκτικό ή κυρίως πιάτο, με απλή γέμιση από γραβιέρα, ζαμπόν, καρότο και φασολάκια.

Εύκολη
0:35

4

10 λεπτά

25 λεπτά

μικρα ρολακια κοτοπουλο

Υλικά

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Ανοίγουμε με ένα μαχαίρι τα φιλέτα για γέμισμα ή ζητάμε από τον κρεοπώλη να το κάνει.
  2. Τα βάζουμε ανάμεσα σε δυο αντικολλητικά χαρτιά και τα χτυπάμε με μπάτη ώστε να λεπτύνουν και να απλώσουν.
  3. Πασπαλίζουμε τα φιλέτα με αλάτι και πιπέρι.
  4. Βάζουμε στη μία πλευρά τους από 1 φέτα ζαμπόν, λίγα στικ καρότου, λίγα φασολάκια και τριμμένη γραβιέρα.
  5. Τα τυλίγουμε σφιχτά και τα δένουμε με σπάγκο ψησίματος ή τα στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες για να εγκλωβίσουμε τη γέμιση.
  6. Τα ραντίζουμε ολόγυρα με λίγο ελαιόλαδο και τα πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
  7. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι να κάψει και ροδίζουμε ολόγυρα τα ρολάκια για 5-6 λεπτά.
  8. Παράλληλα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα.
  9. Μεταφέρουμε το τηγάνι στον καυτό φούρνο, στη μεσαία σχάρα, και ψήνουμε για 25 λεπτά.
  10. Βγάζουμε τα ρολά από το φούρνο, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να σταθούν για 5-6 λεπτά.
  11. Τα σερβίρουμε ζεστά με σαλάτα εποχής, πουρέ ή ρύζι.
Απόρρητο