Εκτέλεση
Για την μηλόπιτα cinnamon rolls, όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Για τα μήλα
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μικρά καρέ. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη και την κανέλα. Ανακατεύουμε με κουτάλι και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε τη μηλόπιτα.
Βάζουμε το ξύδι μέσα στο γάλα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να σταθεί για 5΄ να γίνει παχύ σαν ξινόγαλο.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ταψάκι 24χ30 εκατοστά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 160 °C θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα.
Για την καραμέλα
Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαύρη ζάχαρη, την κανέλα και το λιωμένο βούτυρο.
Ανακατεύουμε με κουτάλι και αφήνουμε την καραμέλα στην άκρη.
Για το κέικ
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη βανίλια και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το γάλα και τα χτυπημένα αυγά. Με σύρμα αναμειγνύουμε τα υλικά να ενωθούν.
Προσθέτουμε το λιωμένο κρύο βούτυρο και τα μήλα. Ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα.
Αδειάζουμε στο έτοιμο ταψί και κουταλιά κουτάλια αφήνουμε την καραμέλα πάνω στην μηλόπιτα. Με ένα σουβλί ή οδοντογλυφίδα μπλέκουμε τα δυο μείγματα σχηματίζοντας 8άρια.
Ψήνουμε στην μεσαία σχάρα για περίπου 45΄ μέχρι να βγαίνει καθαρή από ζύμη η λάμα του μαχαιριού.
Για το τελείωμα ανακατεύουμε σε ένα μπολ την άχνη με το γάλα.
Μόλις το βγάζουμε ζεστό από το φούρνο, περιχύνουμε με το ρευστό γλάσο και αφήνουμε να σταθεί για 15΄ και σερβίρουμε τη ζουμερή μηλόπιτα cinnamon rolls.
Διαβάστε όλα τα μυστικά μου για τα τέλεια ρολάκια!
Σας προτείνω να δοκιμάσετε και τη φανταστική συνταγή της ανάποδης μιλόπιτας: