• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
94
  • 2 τεμάχιο/ια σφολιάτα
  • 3 μήλα Ζαγοράς
  • Λίγες σταγόνες χυμό λεμόνι
  • 3 κ.σ. ζαχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 2 κ.γ. κορν φλάουρ
  • 1 αυγό
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτελεση

    Γεμιση

    Καθαρίζομε  πρώτα τα μήλα.

    Κόβουμε σε πολύ μικρά καρέ και τα βάζουμε σε μπολ.

    Τα ραντίζουμε με χυμό λεμόνι για να μην οξειδωθούν και μαυρίσουν.

    Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλεύρι.

    Ανακατεύουμε καλά.

    Προθερμαίνουμε το φούρνο, θα ψήσουμε στον αέρα στους 170ºC.

    Τα φυλλα

    Ανοίγουμε την συσκευασια της σφολιάτας.

    Κόβουμε κάθε φύλλο με το μαχαίρι κατά μήκος της μακριάς πλευράς στη μέση και έπειτα κόβουμε κάθετα στα 3.

    Το ίδιο κάνουμε και με το δεύτερο φύλλο.

    Σχηματίζουμε δηλαδή 6 τετράγωνα κομμάτια από κάθε φύλλο .

    Στο δεύτερο φύλλο, με κοφτερό μαχαίρι ή ροδάκι ζύμης χαράζουμε 2-3 χαρακιές στο κέντρο κάθε κομματιού.

    Αυτά θα είναι τα καπάκια  και πρέπει να αναπνέει κατά το ψήσιμο και να βγαίνουν οι υδρατμοί.

    Γεμισμα

    Ισομοιράζουμε τη γέμιση, αφήνοντας κενό γύρω γύρω.

    Αλείφουμε το κενό γύρω γύρω με αυγό.

    Κολλάμε τα υπόλοιπα φύλλα και τα κλείνουμε.

    Τσιμπάμε τις άκρες να κολλήσουν.

    Αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.

    Αλείφουμε την επιφάνεια με αυγό.

    Ψησιμο-χρονος ψησιματος

    Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά να ροδίσουν καλά.

    Αχνίζουμε με κανέλα και ζάχαρη άχνη.

     

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται