Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
ΜΟΣΧΑΡΙ
- Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το μοσχάρι απ’ όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να γίνει διάφανο για λίγα λεπτά. Τέλος ρίχνουμε το σκόρδο.
- Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Αφού εξατμιστεί όλο το υγρό, τότε προσθέτουμε τις ντομάτες.
- Βάζουμε τα μυρωδικά σε τουλπανάκι, το δένουμε και το ρίχνουμε στο φαγητό.
- Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει καλά.
- Το κρέας στο τέλος πρέπει να μείνει με μια παχιά σάλτσα, σχεδόν με το λαδάκι του.
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ
- Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε.
- Πασπαλίζουμε λίγο τυρί σε πυρίμαχο ή σε γιουβέτσι (σκεύος).
- Στρώνουμε μία στρώση μακαρόνια, μία μοσχάρι και σάλτσα και τέλος μία στρώση τυρί.
- Επαναλαμβάνουμε: μακαρόνια, μοσχάρι, σάλτσα και τελειώνουμε πάλι με το τυρί.
- Ροδίζουμε για λίγα λεπτά στο γκριλ να λιώσει το τυρί.
- Το κόβουμε σε κομμάτια και το σερβίρουμε με σπάτουλα για να μη διαλύεται.
Tips
- Αν σωθούν τα υγρά από το κρέας και δούμε ότι δεν έχει ψηθεί συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό.