Μοσχάρι κοκκινιστό με μακαρόνια στο φούρνο

Μοσχάρι κοκκινιστό στο φούρνο με μακαρόνια, ένα φαγητό που λατρεύουν όλοι.

Εύκολη
1:45

6

15 λεπτά

1 ώρα και 30 λεπτά

Μοσχάρι κοκκινιστό με μακαρόνια στο φούρνο από την Αργυρώ

Υλικά

Υλικά

Εκτέλεση

ΜΟΣΧΑΡΙ

  1. Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το μοσχάρι απ’ όλες τις πλευρές.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να γίνει διάφανο για λίγα λεπτά. Τέλος ρίχνουμε το σκόρδο.
  3. Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Αφού εξατμιστεί όλο το υγρό, τότε προσθέτουμε τις ντομάτες.
  4. Βάζουμε τα μυρωδικά σε τουλπανάκι, το δένουμε και το ρίχνουμε στο φαγητό.
  5. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει καλά.
  6. Το κρέας στο τέλος πρέπει να μείνει με μια παχιά σάλτσα, σχεδόν με το λαδάκι του.

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ

  1. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε.
  2. Πασπαλίζουμε λίγο τυρί σε πυρίμαχο ή σε γιουβέτσι (σκεύος).
  3. Στρώνουμε μία στρώση μακαρόνια, μία μοσχάρι και σάλτσα και τέλος μία στρώση τυρί.
  4. Επαναλαμβάνουμε: μακαρόνια, μοσχάρι, σάλτσα και τελειώνουμε πάλι με το τυρί.
  5. Ροδίζουμε για λίγα λεπτά στο γκριλ να λιώσει το τυρί.
  6. Το κόβουμε σε κομμάτια και το σερβίρουμε με σπάτουλα για να μη διαλύεται.

Tips

  • Αν σωθούν τα υγρά από το κρέας και δούμε ότι δεν έχει ψηθεί συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό.
Απόρρητο