Μοσχάρι με πουρέ από καλαµποκάλευρο

Αρωματικό, τρυφερό κρέας σιγομαγειρεμένο σε πλούσια σάλτσα ντομάτας με κρασί και μυρωδικά, σερβιρισμένο με βελούδινο πουρέ καλαμποκάλευρου που αναδεικνύει κάθε του γεύση.

Εύκολη
2:20

6 μερίδες

20 λεπτά

2 ώρες

μοσχάρι με πουρέ από καλαµποκάλευρο

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ

Εκτέλεση

ΜΟΣΧΑΡΙ

  1. Πασπαλίζουμε το κρέας με λίγο αλεύρι και τινάζουμε τα κομμάτια, ώστε να φύγει το περιττό.
  2. Ζεσταίνουμε τις 4 κ.σ. από το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε, λίγα-λίγα, τα κομμάτια του κρέατος για λίγα λεπτά. Όσα ροδίζουν, τα βγάζουμε σε πιατέλα και τα διατηρούμε ζεστά.
  3. Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο (2 κ.σ.) και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα, το σέλερι, τα σκόρδα, την καυτερή πιπεριά, τα δαφνόφυλλα, το δεντρολίβανο και το φασκόμηλο.
  4. Τα αφήνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 6-7 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, ώστε να μαλακώσουν χωρίς να πάρουν χρώμα.
  5. Μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά, ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα, μαζί με τα υγρά που έχει αφήσει στην πιατέλα, και δυναμώνουμε τη φωτιά.
  6. Μετά από 3-4 λεπτά, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά, μέχρι να ρεντουίρει. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τον ζωμό κρέατος.
  7. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε το κρέας για περίπου 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει και να γίνει λουκούμι.
  8. Προς το τέλος του βρασμού, αλατοπιπερώνουμε.
  9. Μόλις είναι έτοιμο, αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό, προσθέτουμε τη φλούδα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε, ώστε να απελευθερώσει τα αιθέρια έλαιά της.
  10. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα (εκτός φωτιάς) και την αφήνουμε για 10 λεπτά, ώστε να ενωθούν τα αρώματα.
  11. Σερβίρουμε με πουρέ από καλαμποκάλευρο.

ΠΟΥΡΕΣ ΑΠΟ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΛΕΥΡΟ

  1. Βάζουμε τον ζωμό σε κατσαρόλα και τη ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
  2. Ρίχνουμε λίγο λίγο το καλαμποκάλευρο, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα, ώστε να μη σβολιάσει.
  3. Αφήνουμε να πάρει βράση και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να χυλώσει και να αποκτήσει την υφή του πουρέ.
  4. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί.
  5. Διατηρούμε τον πουρέ ζεστό μέχρι να σερβίρουμε.
Απόρρητο