Υλικά
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ
Εκτέλεση
ΜΟΣΧΑΡΙ
- Πασπαλίζουμε το κρέας με λίγο αλεύρι και τινάζουμε τα κομμάτια, ώστε να φύγει το περιττό.
- Ζεσταίνουμε τις 4 κ.σ. από το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε, λίγα-λίγα, τα κομμάτια του κρέατος για λίγα λεπτά. Όσα ροδίζουν, τα βγάζουμε σε πιατέλα και τα διατηρούμε ζεστά.
- Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο (2 κ.σ.) και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα, το σέλερι, τα σκόρδα, την καυτερή πιπεριά, τα δαφνόφυλλα, το δεντρολίβανο και το φασκόμηλο.
- Τα αφήνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 6-7 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, ώστε να μαλακώσουν χωρίς να πάρουν χρώμα.
- Μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά, ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα, μαζί με τα υγρά που έχει αφήσει στην πιατέλα, και δυναμώνουμε τη φωτιά.
- Μετά από 3-4 λεπτά, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά, μέχρι να ρεντουίρει. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τον ζωμό κρέατος.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε το κρέας για περίπου 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει και να γίνει λουκούμι.
- Προς το τέλος του βρασμού, αλατοπιπερώνουμε.
- Μόλις είναι έτοιμο, αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό, προσθέτουμε τη φλούδα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε, ώστε να απελευθερώσει τα αιθέρια έλαιά της.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα (εκτός φωτιάς) και την αφήνουμε για 10 λεπτά, ώστε να ενωθούν τα αρώματα.
- Σερβίρουμε με πουρέ από καλαμποκάλευρο.
ΠΟΥΡΕΣ ΑΠΟ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΛΕΥΡΟ
- Βάζουμε τον ζωμό σε κατσαρόλα και τη ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
- Ρίχνουμε λίγο λίγο το καλαμποκάλευρο, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα, ώστε να μη σβολιάσει.
- Αφήνουμε να πάρει βράση και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να χυλώσει και να αποκτήσει την υφή του πουρέ.
- Αλατίζουμε, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί.
- Διατηρούμε τον πουρέ ζεστό μέχρι να σερβίρουμε.









