Υλικά
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΑΠΟ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΛΕΥΡΟ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΑΠΟ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΛΕΥΡΟ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙ
- Πασπαλίζουμε το κρέας με λίγο αλεύρι και τινάζουμε τα κομμάτια, να φύγει το περιττό.
- Ζεσταίνουμε τις 4 κ.σ. από το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε λίγα λίγα τα κομμάτια του κρέατος για λίγα λεπτά, όσα ροδίζουν τα βγάζουμε σε πιατέλα και τα διατηρούμε ζεστά.
- Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο (2 κ.σ.) και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα, το σέλερι, τα σκόρδα, την καυτερή πιπεριά, τα δαφνόφυλλα, το δεντρολίβανο και το φασκόμηλο.
- Τα αφήνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 6-7′ ανακατεύοντας τακτικά για να μην πάρουν χρώμα.
- Μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά, ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα, με ό,τι υγρά έχουν μείνει στην πιατέλα και δυναμώνουμε τη φωτιά.
- Μετά από 3΄-4΄ σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά να ρεντουίρει και προσθέτουμε τις ντομάτες και τον ζωμό κρέατος.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε το κρέας για 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει και να γίνει λουκούμι.
- Αλατοπιπερώνουμε προς το τέλος του βρασμού.
- Μόλις βράσει αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό, προσθέτουμε τη φλούδα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε να δώσει τα αιθέρια έλαιά της.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα (εκτός φωτιάς) για 10′, να ενωθούν τα αρώματα.
- Σερβίρουμε με πουρέ από καλαμποκάλευρο.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΚΑΛΑµΠΟΚΑΛΕΥΡΟΥ
- Βάζουμε τον ζωμό σε κατσαρόλα.
- Ρίχνουμε λίγο λίγο το καλαμποκάλευρο και αφήνουμε να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας με σύρμα για να μη σβολιάσει το καλαμποκάλευρο.
- Αλατίζουμε και ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσει και να πάρει την υφή του πουρέ.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει.
- Τον διατηρούμε ζεστό μέχρι να σερβίρουμε.