Για το μοσχάρι στη γάστρα
Κόβουμε το μοσχάρι σε φέτες πάχους ενάμιση πόντου περίπου.
Το αλευρώνουμε και το θωρακίζουμε στο τηγάνι με το ελαιόλαδο, μέχρι να κάνει κρούστα και από τις δύο πλευρές και να κρατήσει τους χυμούς του μέσα.
Περνάμε τα κομμάτια από το τηγάνι λίγα – λίγα, για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού.
Όσα κομμάτια ετοιμάζονται, τα στρώνουμε στη γάστρα.
Κόβουμε τα κρεμμύδια στα τέσσερα ή στα έξι σε χοντρές φέτες και τα σοτάρουμε στο ίδιο τηγάνι για 3-4 λεπτά.
Τα μεταφέρουμε στη γάστρα με τρυπητή κουτάλα και τα απλώνουμε πάνω από το κρέας.
Στα υπολείμματα του τηγανιού ρίχνουμε λίγη μπύρα και ντεγλασάρουμε το τηγάνι, δηλαδή τρίβουμε καλά με τη σπάτουλα και ανακατεύουμε.
Σιγά – σιγά προσθέτουμε και την υπόλοιπη μπύρα.
Αδειάζουμε όλο το υγρό του τηγανιού στη γάστρα με το κρέας και τα κρεμμύδια, προσθέτουμε τη δάφνη, το μπαχάρι, τη ζάχαρη, το θυμάρι και αλατίζουμε κατά βούληση.
Τρίβουμε από πάνω αρκετό φρέσκο πιπέρι.
Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200º C για μία ώρα.
Μετά από τη μία ώρα ξεσκεπάζουμε τη γάστρα.
Κόβουμε σε λεπτές φέτες την μπαγκέτα, βουτάμε τις φέτες στο ζουμί της γάστρας και τις στρώνουμε πάνω από το φαγητό.
Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και αφήνουμε τη γάστρα στο φούρνο για 10 λεπτά ακόμη, μέχρι να ροδίσουν και να τραγανίσουν τα ψωμάκια.
Μυστικά
Θωρακίζουμε το μοσχάρι για να κρατήσει τους χυμούς του.
Το πανάρισμα με αλεύρι βοηθάει στο δέσιμο της σάλτσας.
Ντεγκλασάρουμε το τηγάνι με αλκοόλ ρευστοποιώντας ξανά τους καραμελωμένους χυμούς του μοσχαριού.