• προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
41
  • 400 γραμ. μοσχάρι γάλακτος (κιλότο ή κόντρα)
  • 150 γραμ. φρέσκα μανιτάρια (ασπρομανίταρα ή πορτομπέλο)
  • 10 γραμ. αποξηραμένα μανιτάρια (πορτσίνι)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
  • 1/2 κρεμμύδι ξερό
  • ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 2 κ.σ. μαυροδάφνη
  • 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Μοσχάρι με σάλτσα μανιταριών

    Ξεκινάμε το μοσχάρι με αποξηραμένα και φρέσκα μανιτάρια, κόβοντας πρώτα το κρέας σε 2 φιλέτα. Το αλατοπιπερώνουμε. Ξεπλένουμε τα άγρια μανιτάρια και τα μουλιάζουμε με 1/2 φλ. νερό ζεστό για 15΄. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε το υγρό τους (αφού το σουρώσουμε σε ψιλή σήτα). Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μικρό τηγάνι.

    Ροδίζουμε το κρέας για 3΄-4΄ από κάθε πλευρά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα αφήνουμε να μαραθούν για 2΄-3΄. Αφαιρούμε το σκόρδο. Σβήνουμε με το κονιάκ και το κρασί και προσθέτουμε τα φρέσκα και τα αποξηραμένα μανιτάρια, καθώς και το θυμάρι.

    Προσθέτουμε το υγρό που μούλιασαν τα μανιτάρια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε το τηγάνι. Μαγειρεύουμε για περίπου 15΄, να μαλακώσει το μοσχάρι και να πυκνώσει η σάλτσα του.

    Μάθετε πώς θα χειριστείτε τα μανιτάρια

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται