Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε το μοσχάρι με σάλτσα μουστάρδας, ζητάμε από τον κρεοπώλη να κόψει το κρέας σε μεγάλες μπουκιές.
Σε κατσαρόλα και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σοτάρουμε το κρέας στο ελαιόλαδο λίγο λίγο κάθε φορά (για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού) μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Το βγάζουμε με λαβίδα ή τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα και το κρατάμε σκεπασμένο μέχρι να το ροδίσουμε όλο.
Βάζουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε για 5΄ μέχρι να γυαλίσουν και να γίνουν διάφανα.
Τα σβήνουμε με το κρασί και με κουτάλα ή σπάτουλα τρίβουμε τη βάση της κατσαρόλας έως ότου διαλυθούν οι καραμελωμένοι και στερεοποιημένοι πλέον χυμοί του σοταρίσματος.
Αφήνουμε το κρασί να έρθει σε σημείο βρασμού, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε γύρω στα 8΄-10΄, μέχρι να μειωθεί στο μισό ο χυμός του.
Προσθέτουμε τη μουστάρδα και ανακατεύουμε με σύρμα να διαλυθεί.
Ρίχνουμε το σκόρδο και τα πομοντόρια.
Τυλίγουμε το μπουκέτο μυρωδικών σε τουλπάνι. Το δένουμε με σπάγκο και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα, στερεώνοντάς το στο χερούλι (για να μπορέσουμε να το αφαιρέσουμε εύκολα στο τέλος του μαγειρέματος).
Προσθέτουμε το σοταρισμένο κρέας με όλους τους χυμούς που έχει αποβάλει στην πιατέλα και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 2 ώρες, ώσπου να μαλακώσει καλά το κρέας.
Αφαιρούμε το αρωματικό μπουκέτο και με τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε το κρέας σε πιατέλα και σκεπάζουμε.
Συνεχίζουμε το βράσιμο της σάλτσας μέχρι να πυκνώσει και να μειωθεί ο όγκος της κατά το 1/3, περίπου ακόμα 10΄.
Ρίχνουμε ξανά το κρέας στη σάλτσα που έχει δέσει και ανακατεύουμε ελαφρά.
Σερβίρουμε το μοσχάρι με σάλτσα μουστάρδας με ρύζι.