Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
Εξοπλισμός
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
Video
Εκτέλεση
ΒΑΣΗ
- Για τις μπάρες λεμονιού, προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 170 °C στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα.
- Βουτυρώνουμε ένα τετράγωνο μικρό ταψάκι η τσέρκι 24χ24 και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος για τις μπάρες λεμονιού.
- Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της βάσης και ανακατεύουμε να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος.
- Τα στρώνουμε στο ταψάκι και πιέζουμε με την ανάποδη του κουταλιού να ισιώσει η επιφάνεια όπως κάνουμε για το cheesecake.
- Ψήνουμε για 12-14΄ και αφήνουμε να κρυώσει τελείως η βάση μπισκότου πριν βάλουμε μέσα την κρέμα λεμόνι.
ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
- Βάζουμε σε ένα μπολ τους κρόκους και το ζαχαρούχο και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
- Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και εξακολουθούμε να ανακατεύουμε με σύρμα τα υλικά, να ομογενοποιηθεί η κρέμα λεμόνι για τις μπάρες λεμονιού.
- Περιχύνουμε την ψημένη βάση μπισκότου και ψήνουμε για 15΄ περίπου ή ώσπου να σταθεροποιηθεί η κρέμα λεμόνι.
- Αφήνουμε να κρυώσει τελείως το γλυκό.
- Παγώνουμε τις μπάρες λεμονιού στο ψυγείο για μία ώρα τουλάχιστον.
- Κόβουμε σε σχήμα μπάρας ή σε τετράγωνα κομμάτια.
- Αχνίζουμε με άχνη ζάχαρη.
- Αν θέλετε έντονο κίτρινο χρώμα, μπορείτε να προσθέσετε 1 κοφτό κ.γλ κουρκουμά ή λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής. Τα προσθέτουμε στο ανακάτεμα των υλικών πριν βάλουμε την κρέμα στο ταψί.
- Αν η γεύση του λεμονιού σας συναρπάζει, δοκιμάστε την συνταγή μου για κρέμα λεμονιού με τρία μόνο υλικά.