Μπιφτέκια λαχανικών ευκολα από την Αργυρώ. Νηστισιμα  στο φούρνο χορταστικά και υγιεινά! Κατάλληλα και για vegan διατροφή. Εύκολα νηστίσιμα μπιφτέκια...

 

Μπιφτέκια λαχανικών ευκολα από την Αργυρώ. Νηστισιμα  στο φούρνο χορταστικά και υγιεινά! Κατάλληλα και για vegan διατροφή.

Εύκολα νηστίσιμα μπιφτέκια λαχανικών αγιορείτικα.

  • προετοιμασία 25 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
626
  • 250 γρ. φακες
  • 1 τεμάχιο/ια καροτο
  • 1 τεμάχιο/ια κρεμμυδι
  • 4 τεμάχιο/ια πατατες
  • ψωμι
  • 1/2 ματσ. μαιντανο
  • 1/4 ματσ. ανιθο
  • 1 τεμάχιο/ια καροτο
  • 1/2 κ.γ. καρυ
  • 1/2 κ.γ. κυμινο
  • 2 κ.σ. κορν φλαουρ
  • αλατι
  • πιπερι
  • ελαιολαδο

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Προετοιμασια

    Βάζουμε πρώτα σε μία κατσαρόλα τις φακές, το καρότο, το κρεμμύδι και τις πατάτες και τα καλύπτουμε με νερό.

    Τα βράζουμε για 25′ να μαλακώσουν.

    Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και τα βάζουμε σε μπολ.

    Προσθέτουμε το ψωμί, το κόρν φλαουρ, τον μαϊντανό, τον άνηθο, το τριμμένο καρότο, το κάρυ, το κύμινο  αλατι πίπερι.

    Τα ζυμώνουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.

    Πλάθουμε 4 κομματια.

    Σε ενα ταψι μικρο βαζουμε αντικολητικο χαρτι.

    Το αλειφουμε με ελαιόλαδο και τα τοποθετουμε. 

    Ψήνουμε , σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC στον αέρα, στην μεσαία σχάρα για 15-20’.
    Μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

    Κάτι μαγειρεύεται