Μπιφτεκια με βρωμη και λαχανικα απο την Αργυρω. Αφρατα μπιφτεκια με βρωμη.

Μπιφτεκια με βρωμη και λαχανικα απο την Αργυρω. Αφρατα μπιφτεκια με βρωμη.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα & 15 λεπτά
636
  • 8 πατάτες
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 λεμόνια (το χυμό τους)
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κομμάτι/ια κουτάκι μπύρα (350ml)
  • 2-3 κλων. φρέσκο θυμάρι και ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 800 γρ. κιμά
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
  • 1 ντομάτα (τριμμένη)
  • 1/2 φλ. κουάκερ (νιφάδες βρώμης)
  • 1 κ.σ. ρίγανη (αποξηραμένη)
  • 2 κ.σ. Μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • 1 κ.σ. γιαούρτι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εξοπλισμός

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Αυτά τα υγιεινά μπιφτέκια με βρώμη, μπορούν να γίνουν με κιμά από μοσχάρι, κοτόπολο ή γαλοπούλα. Πριν φτιάξουμε όμως το μείγμα του κιμά για τα μπιφτέκια με βρώμη, ετοιμάζουμε τις πατάτες φούρνου.

    Για τις  πατάτες

    Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια.

    Τις βάζουμε σε ένα μεγάλο πυρέξ και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, μουστάρδα, λάδι και τον χυμό του λεμονιού.

    Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε με την μπύρα.

    Προσθέτουμε τα μυρωδικά.

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 1 ώρα και 15 λεπτά.

    Εκτελεση

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για λίγα λεπτά να μαραθούν.

    Δεν θέλουμε να πάρουν χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.

    Σε μπολ βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.

    Τα ζυμώνουμε πολύ καλά.

    Πλάθουμε 8 κομματια.

    Αφού έχουν ψηθεί οι πατάτες για 50 λεπτά, τότε τα τοποθετούμε  πάνω τους.

    Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20-25 λεπτά περίπου ώσπου να ροδίσουν (ανάλογα το ψήσιμο που επιθυμούμε).

     

    Με τι συνοδεύεις τα μπιφτεκια με βρωμη;

    Κάτι μαγειρεύεται