"
  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
Βαθμολογήστε

Υλικά

  • Μερίδες 30 τεμ.
  • 380 γραμ. αμυγδαλόψιχα αλεσμένη
  • 220 γραμ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 ασπράδια αυγού
  • 3-4 σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλου (προαιρετικά)
  • 100 γραμ. φιλέ αμυγδάλου
  • 100 γραμ. λιωμένη κουβερτούρα (προαιρετικά)

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εργολάβοι με αμύγδαλο

    Για τους εργολάβους αμυγδάλου,

    χτυπάμε πρώτα τα ασπράδια με το αλάτι σε ελαφριά μαρέγκα με μίξερ χειρός ή με σύρμα.

    Σε μπολ βάζουμε την αμυγδαλόψιχα, τη ζάχαρη και τις σταγόνες αμυγδάλου.

    Ανακατεύουμε καλά με κουτάλι.

    Προσθέτουμε τα χτυπημένα ασπράδια και με κουτάλι ή με σπάτουλα ανακατεύουμε καλά το μείγμα.

    Παίρνουμε κουταλιά από το μείγμα και την κυλάμε σε φιλέ αμυγδάλου.

    Πλάθουμε μπαστουνάκια περίπου 8 εκ. Αραδιάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς C στον αέρα για περίπου 15΄- 18΄, μέχρι να ροδίσουν. Τα αφήνουμε σε σχάρα.

    Αν σας άρεσαν τα μπισκότα αμυγδάλου, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω συνταγή ή κάντε κλικ εδώ για να δείτε πως να φτιάξετε απίθανες συνταγές με βασικό υλικό το αμύγδαλο 

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×