Εκτέλεση
Για τους εργολάβους αμυγδάλου, χτυπάμε πρώτα τα ασπράδια με το αλάτι σε ελαφριά μαρέγκα με μίξερ χειρός ή με σύρμα. Σε μπολ βάζουμε την αμυγδαλόψιχα, τη ζάχαρη και τις σταγόνες αμυγδάλου. Ανακατεύουμε καλά με κουτάλι. Προσθέτουμε τα χτυπημένα ασπράδια και με κουτάλι ή με σπάτουλα ανακατεύουμε καλά το μείγμα. Παίρνουμε κουταλιά από το μείγμα και την κυλάμε σε φιλέ αμυγδάλου.
Πλάθουμε μπαστουνάκια περίπου 8 εκ. Αραδιάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς C στον αέρα για περίπου 15΄-18΄, μέχρι να ροδίσουν. Τα αφήνουμε σε σχάρα.