• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
376

Υλικά

  • Μερίδες 30 τεμ.
  • 380 γραμ. αμυγδαλόψιχα αλεσμένη
  • 220 γραμ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 ασπράδια αυγού
  • 3-4 σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλου (προαιρετικά)
  • 100 γραμ. φιλέ αμυγδάλου
  • 100 γραμ. λιωμένη κουβερτούρα (προαιρετικά)

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τους να κρυώσουν καλά.

    Χτυπάμε πρώτα τα ασπράδια με το αλάτι σε ελαφριά μαρέγκα με μίξερ χειρός ή με σύρμα.

    Σε μπολ βάζουμε την αμυγδαλόψιχα, τη ζάχαρη και τις σταγόνες αμυγδάλου.

    Ανακατεύουμε καλά με κουτάλι.

    Προσθέτουμε τα χτυπημένα ασπράδια και με κουτάλι ή με σπάτουλα ανακατεύουμε καλά το μείγμα.

    Παίρνουμε κουταλιά από το μείγμα και την κυλάμε σε φιλέ αμυγδάλου.

    Πλάθουμε μπαστουνάκια περίπου 8 εκ.

    Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς C στον αέρα για περίπου 15΄- 18΄, μέχρι να ροδίσουν.

    Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

    Αν σας άρεσαν τα μπισκότα αμυγδάλου, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω συνταγή.

    Κάτι μαγειρεύεται