Όποιος περνάει από την κουζίνα, θα τσιμπάει και από ένα. Εύκολα, νόστιμα, πρακτικά και λαχταριστά.  Ό,τι πρέπει για τις ξαφνικές λιγούρες. Τα αγαπημένα...

 Όποιος περνάει από την κουζίνα, θα τσιμπάει και από ένα. Εύκολα, νόστιμα, πρακτικά και λαχταριστά.  Ό,τι πρέπει για τις ξαφνικές λιγούρες. Τα αγαπημένα των παιδιών που θα σας ζητάνε συνέχεια!

  • προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
11
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
  • 2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 φλ. σταγόνες σοκολάτας
  • Για την κρέμα μπουγάτσας
  • 750 γρ. γάλα
  • 100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κρόκο αυγού
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Μπουγατσίνια σφολιάτας

    Θα ξεκινήσουμε την συνταγή, φτιάχνοντας πρώτα την κρέμα

    Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα µε τη ζάχαρη να ζεσταθεί.

    Ρίχνουμε το αλάτι, τις βανίλιες και το σιμιγδάλι βροχηδόν και ανακατεύουμε µε σύρμα μέχρι να βράσει και να δέσει η κρέμα.

    Μόλις πήξει τη βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και τον κρόκο.

    Ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις με το σύρμα.

    Βάζουμε σε φαρδύ μπολ την κρέμα και καλύπτουμε με μεμβράνη που εφάπτεται στην επιφάνεια.

    Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και να σφίξει. 

    Την ανακατεύουμε να αφρατέψει και προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας.

    Ανακατεύουμε πάλι.

    Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε λαμαρίνα.

    Ανοίγουμε ένα φύλλο πάνω στη λαμαρίνα.

    Απλώνουμε την κρύα κρέμα σε μια στρώση.

    Καλύπτουμε με τη δεύτερη σφολιάτα.

    Βάζουμε στο ψυγείο για 15 με 30 λεπτά να παγώσει καλά.

    Κόβουμε σε λωρίδες με 1,5 εκατ. πάχος.

    Στρίβουμε σαν να βιδώνουμε τις λωρίδες.

    Αφήνουμε κενό μεταξύ τους.

    Αλείφουμε με το βούτυρο και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 10 λεπτά.

    Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 170-180°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 20 λεπτά να ροδίσουν τα μπουγατσίνια.

    Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και να τραβήξει η σφολιάτα τα υγρά της.

    Αχνίζουμε με άχνη.

    Μετά τα καταπληκτικά μπουγατσάκια, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω γλυκιά συνταγή

    μπουγάτσα Θεσσαλονίκη - Θεσσαλονίκη μπουγάτσα - μπουγάτσα Θεσσαλονίκης με κρέμα βανίλια σοκολάτα - μπουγάτσα Αργυρώ - μπουγάτσα συνταγή - συνταγή για μπουγάτσα
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται