Εκτέλεση
*Χρόνος ψησίματος: 12 λεπτά
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 C. Θα χρησιμοποιήσουμε 36 θήκες μίνι muffins. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικινγκ και το αλάτι σε μπολ. Προσθέτουμε το τυρί, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τα μυρωδικά και τα ανακατεύουμε με κουτάλι. Κάνουμε λακκούβα στο κέντρο των υλικών. Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά, το τυρί κρέμα και το ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε απαλά με κουτάλι, ίσα να ενωθούν τα υλικά. Δεν πρέπει να ανακατέψουμε πολύ. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τις θήκες. Πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι την επιφάνεια. Ψήνουμε για περίπου 12 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Αφήνουμε στη φόρμα 5 λεπτά κι έπειτα τα βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν. Χαράζουμε μία φέτα (καπάκι) στην κορυφή του muffin.
Για τη γέμιση με καπνιστό σολωμό
Γεμίζουμε με λίγο τυρί κρέμα, προσθέτουμε 1 κομμάτι σολωμό και γαρνίρουμε με ένα κλωναράκι άνηθο. Κλείνουμε πλαγιαστά.
Για τη γέμιση με λιαστές ντομάτες
Γεμίζουμε με τυρί κρέμα, λιαστή ντομάτα, ροδέλες ελιάς και πασπαλίζουμε με ρίγανη. Κλείνουμε πλαγιαστά να φαίνεται η γέμιση.
Για τη γέμιση με προσούτο
Γεμίζουμε με τυρί κρέμα , 1/2 ντοματίνι, φύλλα βασιλικού και 1 κομμάτι προσούτο.
Ετοιμάζουμε τα muffins 2 ώρες πριν.