Μπουκιές μάφινς γεμιστές
Μπουκιές μάφινς γεμιστές και λαχταριστές.
Ιδανικές για γιορτινό τραπέζι ή καλέσματα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ºC.
- Θα χρησιμοποιήσουμε 36 θήκες μίνι muffins.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικινγκ και το αλάτι σε μπολ.
- Προσθέτουμε το τυρί, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τα μυρωδικά και τα ανακατεύουμε με κουτάλι.
- Κάνουμε λακκούβα στο κέντρο των υλικών και προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά, το τυρί κρέμα και το ελαιόλαδο.
- Ανακατεύουμε απαλά με κουτάλι, ίσα να ενωθούν τα υλικά. Δεν πρέπει να ανακατέψουμε πολύ.
- Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τις θήκες.
- Πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι την επιφάνεια.
- Ψήνουμε για περίπου 12 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
- Αφήνουμε στη φόρμα 5 λεπτά κι έπειτα τα βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν.
- Χαράζουμε μία φέτα (καπάκι) στην κορυφή του muffin.
- Βγάζουμε το καπάκι στην άκρη, γεμίζουμε με όποια γέμιση μας αρέσει και σκεπάζουμε με το καπάκι.
Για τη γέμιση με καπνιστό σολομό
- Γεμίζουμε με λίγο τυρί κρέμα, προσθέτουμε 1 κομμάτι σολωμό και γαρνίρουμε με ένα κλωναράκι άνηθο.
- Κλείνουμε πλαγιαστά.
Για τη γέμιση με λιαστές ντομάτες
- Γεμίζουμε με τυρί κρέμα, λιαστή ντομάτα, ροδέλες ελιάς και πασπαλίζουμε με ρίγανη.
- Κλείνουμε πλαγιαστά να φαίνεται η γέμιση.
Για τη γέμιση με προσούτο
- Γεμίζουμε με τυρί κρέμα , 1/2 ντοματίνι, φύλλα βασιλικού και 1 κομμάτι προσούτο.
Μυστικό!
Τα αλμυρά μάφινς μπορείτε να τα ετοιμάσετε και αφού κρυώσουν, να τα διατηρήσετε σκεπασμένα στο ψυγείο για 3-4 ημέρες ή στην κατάψυξη για μερικές εβδομάδες.
Όταν θέλουμε να τα σερβίρουμε τα αποψύχουμε και γεμίζουμε με τη γέμιση της αρεσκείας μας.
Αφού φτιάξετε αυτά τα τέλεια αλμυρά μάφινς, δείτε και αυτή την απίστευτη συνταγή!