Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 160°C, στον αέρα.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι με 12 θήκες για muffins.
- Κόβουμε το πορτοκάλι (αφού το πλύνουμε) στη μέση και έπειτα κάθε μισό σε 4 κομμάτια.
- Με κοφτερό μαχαίρι ή ψαλίδι αφαιρούμε τις άσπρες ίνες που ενώνουν τα φετάκια πορτοκαλιού. Αφαιρούμε και τις άκρες.
- Το βάζουμε στο μπλέντερ με το λάδι, το χυμό, το αυγό και το αλάτι. Τα αλέθουμε, να γίνουν κρέμα.
- Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το baking powder, τη σόδα, και με κουτάλι ανακατεύουμε.
- Κάνουμε λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε τα υγρά υλικά.
- Ανακατεύουμε απαλά, ίσα να ενωθούν (μην παραδουλεύετε το μείγμα για να έχετε αφράτο αποτέλεσμα).
- Προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε απαλά.
- Γεμίζουμε τις θήκες κατά τα 3/4 και ψήνουμε τα muffins με κομμάτια σοκολάτας να ροδίσουν, για περίπου 20΄-25΄.
- Είναι ψημένα όταν τα πιέζουμε στην κορυφή και έχουν επαναφορά.