• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 1/4 φλ. λάδι καρύδας
  • 1 πορτοκάλι (βιολογικό – ακέρωτο)
  • 1/2 φλ. χυμό πορτοκαλιού
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1½ φλ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
  • 1/2 φλ. ζάχαρη καρύδας ή άλλο γλυκαντικό
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ (χ.γ.)
  • 1 κ.γλ. σόδα μαγειρικής
  • 150 γραμ. σοκολάτα χωρίς ζάχαρη ψιλοκομμένη

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Muffins με σοκολάτα χωρίς ζάχαρη και χωρίς γλουτένη

    Για τα muffins με σοκολάτα

    προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 160°C, στον αέρα.

    • Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι με 12 θήκες για muffins.
    • Κόβουμε το πορτοκάλι (αφού το πλύνουμε) στη μέση και έπειτα κάθε μισό σε 4 κομμάτια.
    • Με κοφτερό μαχαίρι ή ψαλίδι αφαιρούμε τις άσπρες ίνες που ενώνουν τα φετάκια πορτοκαλιού. Αφαιρούμε και τις άκρες.
    • Το βάζουμε στο μπλέντερ με το λάδι , το χυμό, το αυγό και το αλάτι. Τα αλέθουμε, να γίνουν κρέμα.
    • Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το baking powder, τη σόδα, και με κουτάλι ανακατεύουμε.
    • Κάνουμε λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε τα υγρά υλικά.
    • Ανακατεύουμε απαλά, ίσα να ενωθούν (μην παραδουλεύετε το μείγμα για να έχετε αφράτο αποτέλεσμα).
    • Προσθέτουμε τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε απαλά.
    • Γεμίζουμε τις θήκες κατά τα 3/4 και ψήνουμε, να ροδίσουν, για περίπου 20΄-25΄. Είναι ψημένα όταν τα πιέζουμε στην κορυφή και έχουν επαναφορά.

    Αν απολαύσατε τα muffins με σοκολάτα, δείτε και την παρακάτω συνταγή χωρίς ζάχαρη

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται