Muffins με σοκολάτα χωρίς ζάχαρη και χωρίς γλουτένη

Υλικά

  • 1/4 φλ. λάδι καρύδας
  • 1 πορτοκάλι (βιολογικό – ακέρωτο)
  • 1/2 φλ. χυμό πορτοκαλιού
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1½ φλ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
  • 1/2 φλ. ζάχαρη καρύδας ή άλλο γλυκαντικό
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ (χ.γ.)
  • 1 κ.γλ. σόδα μαγειρικής
  • 150 γραμ. σοκολάτα χωρίς ζάχαρη ψιλοκομμένη

Για τα muffins με σοκολάτα

Προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 160°C, στον αέρα.

Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι με 12 θήκες για muffins.

Κόβουμε το πορτοκάλι (αφού το πλύνουμε) στη μέση και έπειτα κάθε μισό σε 4 κομμάτια.

Με κοφτερό μαχαίρι ή ψαλίδι αφαιρούμε τις άσπρες ίνες που ενώνουν τα φετάκια πορτοκαλιού. Αφαιρούμε και τις άκρες.

Το βάζουμε στο μπλέντερ με το λάδι , το χυμό, το αυγό και το αλάτι. Τα αλέθουμε, να γίνουν κρέμα.

Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το baking powder, τη σόδα, και με κουτάλι ανακατεύουμε.

Κάνουμε λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε τα υγρά υλικά.

Ανακατεύουμε απαλά, ίσα να ενωθούν (μην παραδουλεύετε το μείγμα για να έχετε αφράτο αποτέλεσμα).

Προσθέτουμε τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε απαλά.

Γεμίζουμε τις θήκες κατά τα 3/4 και ψήνουμε, να ροδίσουν, για περίπου 20΄-25΄. Είναι ψημένα όταν τα πιέζουμε στην κορυφή και έχουν επαναφορά.

Αν απολαύσατε τα muffins με σοκολάτα, δείτε και την παρακάτω συνταγή χωρίς ζάχαρη

https://www.argiro.gr/recipe/muffins-me-sokolata-xwris-zaxari-gluten/