Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Εαν το κανουμε με κατεψυγμενα
- Αφηνουμε στην συντηρηση του ψυγειου το σακουλακι με τα μυδια απο το βραδυ να ξεπαγωσουν σωστα.
- Εγω εδω χρησιμοποιω φρεσκα
- Πρώτα να καθαρίζουμε τα μύδια.
- Αφαιρούμε τα μουστάκια τους, καθαρίζουμε το κέλυφος με βουρτσάκι και τα πλένουμε πολύ καλά.
- Όσα μείνουν ανοιχτά μετά από αυτήν τη διαδικασία, τα πετάμε.
- Επίσης θα πετάξουμε κι όσα παραμείνουν κλειστά μετά το βράσιμο.
- Βάζουμε τα καθαρισμένα σε κατσαρόλα και προσθέτουμε το νερό, το κρασί, και σκεπάζουμε με το καπάκι.
- Τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά, 3΄-4΄, –κουνάμε την κατσαρόλα μια δυο φορές για να ανοίξουν πιο εύκολα.
- Δεν πρέπει να τα παραβράσουμε γιατί χάνουν τη γεύση τους σκληραίνουν και μικραινουν.
- Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρεμμύδι.
- Ρίχνουμε το καστανό ρύζι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια ζουμί από τα αχνισμένα και σιγοβράζουμε το ρύζι για 10΄, να απορροφήσει τα υγρά, με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε για 15΄ επιπλέον.
- Βγάζουμε τη σάρκα των μυδιών και την προσθέτουμε στο ρυζι (κρατάμε και μερικά κελύφη για γαρνίρισμα).
- Ανακατεύουμε καλά να ζεσταθούν τα μύδια.
- Σερβίρουμε.