Νηστίσιμο παντεσπάνι

Υλικά

  • 320 γραμ. αλεύρι για όλες χρήσεις
  • 3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 4 κ.σ. κακάο
  • 260 γραμ. ζάχαρη
  • 300 γραμ. γάλα αμυγδάλου σόγιας ή καρύδας
  • 120 γραμ. μαργαρίνη λιωμένη
  • 1/2 φλ. τρούφα σοκολάτα υγείας

Νηστίσιμο παντεσπάνι

Για το νηστίσιμο παντεσπάνι

Προθερμαίνουμε το φούρνο όπου θα ψήσουμε το νηστίσιμο παντεσπάνι σοκολάτας χωρίς αυγά, στους 180°C βαθμούς.

  • Βουτυρώνουμε δύο στρογγυλές φόρμες δαχτυλίδι 22 εκ. ή δύο ταψάκια για παντεσπάνι.
  • Στρώνουμε τη λαδόκολλα.
  • Κοσκινίζουμε όλα τα στερεά υλικά σε ένα μπολ, αλεύρι, baking powder και κακάο.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε, ρίχνουμε το γάλα με τη λιωμένη μαργαρίνη και ανακατεύουμε ξανά.
  • Τέλος, προσθέτουμε την τρούφα, ανακατεύουμε απαλά και ισομοιράζουμε στις φόρμες.
  • Ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθούν.
  • Αφήνουμε τα παντεσπάνια να κρυώσουν και μετά ξεφορμάρουμε.
  • Τα αφήνουμε σε σχάρα για να στεγνώσουν.
  • Κόβουμε οριζόντια σε δύο κομμάτια το κάθε ένα.

Δείτε εδώ τα 12 μυστικά υλικά που μπορούν να αντικαταστήσουν τα αυγά στα γλυκά σας!

Φτιάξτε με το νηστίσιμο παντεσπάνι σοκολάτας φανταστικές νηστίσιμες τούρτες όπως η παρακάτω

https://www.argiro.gr/recipe/nistisimo-pantespani/