Νηστίσιμο παστίτσιο

Νηστίσιμο παστίτσιο με κιμά σόγιας και βίγκαν μπεσαμέλ χωρίς αυγά. Ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά που δεν μπορούμε να αποχωριστούμε ούτε κατά τη διάρκεια της νηστείας!

Εύκολη
1:05

8 - 10

45 λεπτά

20 λεπτά

νηστίσιμο παστίτσιο της Αργυρώς

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Ταψί

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

  1. Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε καρέ και τα βάζουμε σε ταψί. 
  2. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  3. Τα ψήνουμε στους 200°C, για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΕΜΑ

  1. Λιώνουμε το φυτικό βούτυρο ή λάδι και πασπαλίζουμε με το αλεύρι.
  2. Ψήνουμε ανακατεύοντας για 1-2 λεπτά.
  3. Αποσύρουμε για λίγο την κατσαρόλα.
  4. Σταδιακά και πάντα ανακατεύοντας, προσθέτουμε το ζεστό ζωμό.
  5. Ξαναβάζουμε στη φωτιά και αφήνουμε να δέσει και αλατίζουμε.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ

  1. Σε πυρίμαχο, βουτυρωμένο σκεύος βάζουμε μια κουταλιά κρέμα.
  2. Κάνουμε μια στρώση λαζάνια, περιχύνουμε με τον κιμά, κάνουμε μια στρώση λαχανικά.
  3. Πασπαλίζουμε με λίγο νηστίσιμο τυρί.
  4. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
  5. Σάλτσα, τυριά και λαχανικά.
  6. Σκεπάζουμε με τα τελευταία λαζάνια και περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
  7. Τέλος σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.

ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ

  1. Ψήνουμε για 25 λεπτά στους 180-200°C .
  2. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15-20 λεπτά επιπλέον, να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.
  3. Αφήνουμε να σταθεί σε σβηστό φούρνο για 10 λεπτά, να τραβήξει τα υγρά του.
Απόρρητο