Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
- Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε καρέ και τα βάζουμε σε ταψί.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.
- Τα ψήνουμε στους 200°C, για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΕΜΑ
- Λιώνουμε το φυτικό βούτυρο ή λάδι και πασπαλίζουμε με το αλεύρι.
- Ψήνουμε ανακατεύοντας για 1-2 λεπτά.
- Αποσύρουμε για λίγο την κατσαρόλα.
- Σταδιακά και πάντα ανακατεύοντας, προσθέτουμε το ζεστό ζωμό.
- Ξαναβάζουμε στη φωτιά και αφήνουμε να δέσει και αλατίζουμε.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ
- Σε πυρίμαχο, βουτυρωμένο σκεύος βάζουμε μια κουταλιά κρέμα.
- Κάνουμε μια στρώση λαζάνια, περιχύνουμε με τον κιμά, κάνουμε μια στρώση λαχανικά.
- Πασπαλίζουμε με λίγο νηστίσιμο τυρί.
- Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
- Σάλτσα, τυριά και λαχανικά.
- Σκεπάζουμε με τα τελευταία λαζάνια και περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
- Τέλος σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ
- Ψήνουμε για 25 λεπτά στους 180-200°C .
- Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15-20 λεπτά επιπλέον, να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.
- Αφήνουμε να σταθεί σε σβηστό φούρνο για 10 λεπτά, να τραβήξει τα υγρά του.