Για τα λαχανικά
Κόβουμε πρώτα τα λαχανικά σε καρέ και τα βάζουμε σε λαμαρίνα.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Τα ψήνουμε στους 200°C, για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Για τη vegan μπεσαμέλ
Λιώνουμε το φυτικό βούτυρο ή λάδι και πασπαλίζουμε με το αλεύρι.
Ψήνουμε ανακατεύοντας για 1-2 λεπτά.
Αποσύρουμε για λίγο την κατσαρόλα.
Σταδιακά και πάντα ανακατεύοντας, προσθέτουμε το ζεστό ζωμό.
Ξαναβάζουμε στη φωτιά και αφήνουμε να δέσει η κρέμα.
Αλατίζουμε.
Για το στήσιμο
Σε πυρίμαχο, βουτυρωμένο σκεύος βάζουμε μια κουταλιά μπεσαμέλ.
Κάνουμε μια στρώση λαζάνια, περιχύνουμε με τον κιμά σόγιας, κάνουμε μια στρώση λαχανικά.
Αν θέλουμε, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον κιμά σόγιας με σάλτσα ντομάτας.
Πασπαλίζουμε με λίγο νηστίσιμο τυρί.
Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Σάλτσα, τυριά και λαχανικά.
Σκεπάζουμε με τα τελευταία λαζάνια.
Περιχύνουμε με την υπόλοιπη νηστίσιμη μπεσαμέλ.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε για 25 λεπτά στους 180-200°C .
Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15-20 λεπτά επιπλέον, να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.
Αφήνουμε να σταθεί σε σβηστό φούρνο για 10 λεπτά, να τραβήξει τα υγρά του.