Νηστίστιμη πουτίγκα με σάλτσα φράουλας

Υλικά

  • 1 lt φυτικό γάλα
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 λάιμ
  • 40 γρ. καρύδα
  • 1 κ.σ. ανθόνερο

Για τη σάλτσα φράουλα - blueberry

  • 250 γρ. φράουλες ώριμες ή blueberries
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • Λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού ή lime

Για το σερβίρισμα

  • Λίγα φλεικς καρύδας
  • Φυστίκι Αιγίνης ψύχα

Εκτέλεση

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο φυτικό γάλα θέλουμε,όπως γάλα αμυγδάλου, καρύδας, βρώμης κλπ.

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το ρευστό γάλα καρύδας (προσοχή όχι κρέμα καρύδας)

Προσθέτουμε την ζάχαρη ή το γλυκαντικό επιλογής μας, το κορν φλάουρ, το ξύσμα και το ινδοκάρυδο.

Ανακατεύουμε τα υλικά της νηστίσιμης πουτίγκας να λιώσει τελείως το κορν φλάουρ πριν βάλουμε την κατσαρόλα στην φωτιά.

Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύοντας περιμένουμε λίγα λεπτά να πήξει η νηστίσιμη κρέμα για την πουτίγκα.

Μόλις πάρει βράση η πουτίγκα αποσύρουμε από την εστία.

Θα χρησιμοποιήσουμε μικρό πυρίμαχο σκεύος 20Χ30εκ.

Ραντίζουμε την βάση του ταψιού με λίγο ανθόνερο.

Αδειάζουμε το γλυκό διαίτης κι αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 1 ώρα το λιγότερο και να σταθεροποιηθεί.

Σερβίρουμε την πουτίγκα δροσερή.

Σερβίρισμα

Κόβουμε κομμάτια από την πουτίγκα ,με σπάτουλα βάζουμε σε ένα μικρό πιάτο.

Περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Πασπαλίζουμε με φυστίκι Αιγίνης ανάλατο .

Γαρνίρουμε με φλέικς ινδικής καρύδας.

Για τη σάλτσα

Είναι ιδανική για το νηστίσιμο γλυκό με φράουλες, όμως μπορεί να γίνει και με όποιο άλλο φρούτο θέλουμε.

Βάζουμε τα φρούτα σε μικρή κατσαρόλα, προσθέτουμε όλα τα υλικά κι ανακατεύουμε.

Σπάμε λίγα φρούτα με την κουτάλα ώστε να βγάλουν το χυμό τους.

Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά να πήξει ελαφρά.

Αφού κρυώσει σερβίρουμε με το νηστίσιμο γλυκό.

https://www.argiro.gr/recipe/nististimi-poutigka-me-saltsa-fraoulas/