• προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα & 10 λεπτά
37
  • 6 μελιτζάνες τσακωνικές κομμένες σε καρεδάκια
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1/2 ματσ. μαϊντανός
  • 250 γρ. φέτα βαρελίσια σε τρίμματα
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. τραχανά γλυκό (ή πλιγούρι ή ρύζι)
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 συσκ. φύλλο κρούστας
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τις μελιτζάνες

    Οι μελιτζανες

    Κόβουμε σε κύβο τις μελιτζάνες και τις αραδιάζουμε σε ταψι.

    Τις αλατίζουμε και τις ραντίζουμε με 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο.

    Ανακατεύουμε καλά

    Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 10’ να πάρουν ελαφρύ χρώμα.

    Ο κιμάς

    Στο μεταξύ σε μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον ροδίζουμε  για 7-8’ από όλες τις πλευρές μέχρι να αλλάξει χρώμα.

    Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν για 4-5’ και στο τέλος ρίχνουμε τις ντομάτες.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για 10’.

    Στο ταψι

    Βγάζουμε τις μελιτζάνες από το φούρνο και τις προσθέτουμε στο μείγμα του κιμά.

    Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά.

    Προσθέτουμε τον τραχανά και ανακατεύουμε να πιει τα υγρά της γέμισης.

    Τέλος προσθέτουμε τη φέτα και τα χτυπημένα αυγά.

    Λαδώνουμε ένα ρηχό ταψί και απλώνουμε τα μισά φύλλα λαδωμένα κάτω.

    Αδειάζουμε τη γέμιση και τη στρώνουμε με κουτάλι.

    Βάζουμε και τα υπόλοιπα λαδωμένα φύλλα και καλύπτουμε την πίτα μας.

    Στρίβουμε λίγο προς τα μέσα σε λεπτό κόθρο για να κλείσει καλά η πίτα μας.

    Ψησιμο-χρονος

    Χαράζουμε σε κομμάτια, ραντίζουμε ελαιόλαδο και νερό και ψήνουμε καλά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στις αντιστάσεις για 1 ώρα και 10’ λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο.

    Δειτε και

     

     

    Εσένα ποια είναι η αγαπημένη σου πίτα με λαχανικά;

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται