Ντιπ λιαστής ντομάτας σε λάδι

Σπιτική λιαστή ντομάτα σε λάδι, εύκολη και γρήγορη συνταγή. Ιδανική για μπρουσκέτες, σαλάτες και ζυμαρικά.

Εύκολη
0:35

6–8 μερίδες

5 λεπτά

30 λεπτά

λιαστη ντοματα σε λαδι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Κατσαρόλα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε την ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και τα αφήνουμε να μαραθούν για λίγα λεπτά.
  2. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
  3. Σιγοβράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά, μέχρι το μείγμα να πάρει την υφή μαρμελάδας.
  4. Αφήνουμε να κρυώσει και συντηρούμε στο ψυγείο για μεγάλο χρονικό διάστημα.
  5. Η λιαστή ντομάτα σε λάδι ταιριάζει τέλεια με φρυγανισμένο ζεστό ψωμί και τυρί (φέτα + φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη) από πάνω.
  6. Επιπλέον, συνοδεύει υπέροχα ζυμαρικά και πουλερικά και προσθέτει μοναδική γεύση σε σαλάτες.
Απόρρητο