Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΙΠ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙ, ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΑ
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΙΠ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙ, ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΑ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΙΠ
- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε τα καρύδια.
- Τα αφήνουμε να ψηθούν για 5΄-6΄, μέχρι να βγάλουν το άρωμά τους.
- Κουνάμε συχνά το τηγάνι για να μην καούν από τη μια μεριά.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
- Αφαιρούμε την κόρα από το μπαγιάτικο ψωμί.
- Το βάζουμε στο μπλέντερ, προσθέτουμε τα καρύδια και τα πολτοποιούμε.
- Προσθέτουμε τις πιπεριές, το σκόρδο, τη λιαστή ντομάτα, την καστανή ζάχαρη , τη μελάσσα , το αλάτι και το ελαιόλαδο.
- Τα πολτοποιούμε.
- Διατηρούμε την πάστα-ντιπ στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
Σερβίρουμε με κριτσίνια, παξιμαδάκια ή φρυγανισμένο ψωμί.