Ογκρατέν με ρύζι

Ρύζι ογκρατέν με λαχανικά τυριά και λουκάνικο. Εύκολο και οικονομικό φαγητό για όλη την οικογένεια.

Εύκολη
0:30

4

10 λεπτά

20 λεπτά

Ογκρατέν με ρύζι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ

Εξοπλισμός

Πυρίμαχο σκεύος

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε το ρύζι και το στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.
  2. Ψιλοκόβουμε τα λουκάνικα και τα λαχανικά.
  3. Βάζουμε το ρύζι σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λουκανικά, το τριμμένο τυρί, τα λαχανικά, τον αρακά, το καλαμπόκι, το μπρόκολο και το καρότο.
  4. Τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και τα βάζουμε σε μικρό λαδωμένο ταψί.
  5. Βάζουμε τα αυγά σε ένα μπολ.
  6. Τα χτυπάμε με το σύρμα.
  7. Προσθέτουμε την κρέμα, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και το σχοινόπρασο.
  8. Περιχύνουμε το ρύζι με τα υγρά υλικά.
  9. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
  10. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC, στον αέρα, για 20 λεπτά.
  11. Σερβίρουμε ζεστό το ρύζι ογκρατέν με σαλάτα εποχής.
Απόρρητο