Ολόκληρο κοτόπουλο στο airfryer

Tο ολόκληρο κοτόπουλο στο airfryer είναι η λύση για εύκολο, γρήγορο και εντυπωσιακό φαγητό! Με λίγα υλικά και χωρίς φασαρία. Ιδανικό για κάθε μέρα ή για ένα τραπέζι της τελευταίας στιγμής!

Εύκολη
0:55

3- 4 μερίδες

10 λεπτά

45 λεπτά

κοτοπουλο στο airfryer

Υλικά

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Αφήνουμε το κοτόπουλο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Μπορούμε να το ψήσουμε ολόκληρο ή να το κόψουμε σε μερίδες για πιο γρήγορο ψήσιμο.
  2. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρά καρέ. Τις βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε: αλάτι, πιπέρι, αποξηραμένη ρίγανη, τη μισή ποσότητα πάπρικας, μουστάρδα, χυμό από μισό λεμόνι και 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  3. Ανακατεύουμε καλά και τις τοποθετούμε στον κάδο του air fryer σε μονή στρώση, χρησιμοποιώντας πρώτα θήκη ψησίματος.

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΕ ΜΕΡΙΔΕΣ

  1. Βάζουμε τις μερίδες κοτόπουλου σε ένα μπολ και προσθέτουμε: ελαιόλαδο, πάπρικα, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, σκόρδο και ανακατεύουμε καλά.
  2. Ακουμπάμε τις μερίδες πάνω στις πατάτες, με την πέτσα προς τα κάτω.
  3. Ψήνουμε στους 190°C για 25 λεπτά.
  4. Αναποδογυρίζουμε τις μερίδες και ψήνουμε για ακόμη 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
  5. Αφαιρούμε το κοτόπουλο σε πιάτο και αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά.
  6. Συνεχίζουμε να ψήνουμε τις πατάτες για ακόμα 4–5 λεπτά.
  7. Σερβίρουμε με σαλάτα εποχής.

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ AIR FRYER

  1. Αφού το κοτόπουλο έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, αλατοπιπερώνουμε την κοιλιά.
  2. Τοποθετούμε μέσα φέτες από μισό λεμόνι, σκόρδο με τη φλούδα και φρέσκια ρίγανη.
  3. Αλείφουμε εξωτερικά με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με υπόλοιπη πάπρικα, αλάτι και πιπέρι, κάνοντας ελαφρύ μασάζ.
  4. Ακουμπάμε το κοτόπουλο ανάποδα, με το στήθος προς τα κάτω.
  5. Ψήνουμε στους 180°C για 35’.
  6. Γυρίζουμε το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20’.
  7. Δυναμώνουμε τη θερμοκρασία στους 200°C και ψήνουμε για 10-15’ για να ροδίσει ομοιόμορφα.
  8. Το κοτόπουλο είναι έτοιμο όταν το υγρό που τρέχει από το μπούτι είναι διάφανο.
Απόρρητο