Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ
Εκτέλεση
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, το ελαιόλαδο και το αλάτι.
- Με το γάντζο ζυμώματος, σε χαμηλή ταχύτητα, ζυμώνουμε για λίγα λεπτά να βραχεί το αλεύρι με το λάδι.
- Όταν πλέον το αλεύρι δεν έχει κόμπους, θρυμματίζουμε με τα χέρια την φρέσκια μαγιά μέσα στο αλεύρι και προσθέτουμε ζυμώνοντας το νερό χλιαρό.
- Ζυμώνουμε σε χαμηλή ταχύτητα για 7-8´ μέχρι να ξεκολλήσει όλο από τα τοιχώματα του κάδου και να σχηματιστεί ένα μαλακό, απαλό κι ελαστικό ζυμάρι.
- Το βγάζουμε το χωρίζουμε σε 2 μέρη.
- Πλάθουμε 2 μακρόστενες μακριές φρατζόλες και τις βάζουμε σε ρηχό ταψί.
- Κόβουμε σε λεπτές φέτες του 1 εκ. μέχρι κάτω.
- Σκεπάζουμε το ταψί κι αφήνουμε σε ζεστό σημείο, μέχρι να φουσκώσουν για περίπου 45′.
- Μετά ψήνουμε σε δυνατό φούρνο στους 200°C στον αέρα για 35′.
- Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν ώστε να μπορούμε να τα πιάσουμε.
- Χωρίζουμε με το χέρι τραβώντας μια μια φέτα.
- Τις απλώνουμε σε ταψιά και ψήνουμε σε χαμηλό φούρνο στους 140°C στον αέρα, περίπου 1 ώρα, μέχρι να στεγνώσουν τελείως και να γίνουν τραγανά.
- Αφού βγάλουμε τα παξιμάδια από τον φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
- Τα φυλάμε σε αεροστεγές σκεύος για να παραμείνουν τραγανά και αφράτα μαζί.