Η θεία μου Μαρκέλλα Παντελαίου ζει στην Πάρο και όλη μέρα είναι σε μια κουζίνα και μαγειρεύει γλυκιές και αλμυρές νοστιμιές. Φάγαμε την κολοκυθόπιτα με...

Η θεία μου Μαρκέλλα Παντελαίου ζει στην Πάρο και όλη μέρα είναι σε μια κουζίνα και μαγειρεύει γλυκιές και αλμυρές νοστιμιές. Φάγαμε την κολοκυθόπιτα με κίτρινη κολοκύθα αλμυρή το καλοκαίρι, στην κουζίνα του εστιατορίου που έχει υπό την επίβλεψή της. Νόστιμη και εύκολη!

Μοναδική κολοκυθόπιτα με κίτρινη κολοκύθα αλμυρή. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε δύο είδη κολοκυθιού, πράσινα κολοκυθάκια και κίτρινη κολοκύθα μαζί.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
110

Για την κολοκυθόπιτα με κίτρινη κολοκύθα αλμυρή

  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
  • 5 αυγά
  • 4 φλ. κολοκυθάκια (ψιλοκομμένα σε καρέ)
  • 1/2 ματσ. άνηθο (ψιλοκομμένο)
  • 1½ φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τη κολοκυθόπιτα

    Σε μπολ χτυπάμε με σύρμα ή με μίξερ χειρός τα αυγά με το ελαιόλαδο.

    Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και το κεφαλοτύρι.

    Σε μια λεκάνη τοποθετούμε τα κολοκύθια ψιλοκομμένα.

    Τα πασπαλίζουμε με το αλεύρι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να καλυφθούν τελείως και να αλευρωθούν.

    Περιχύνουμε τα αλευρωμένα κολοκύθια με το μείγμα αυγού.

    Ανακατεύουμε πολύ καλά.

    Λαδώνουμε ένα μακρόστενο πυράντοχο σκεύος και αδειάζουμε το μείγμα για τη κολοκυθόπιτα αλμυρή.

    Ψήνουμε στους 170°C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για 45-50 λεπτά, έως ότου ροδίσει και σταθεροποιηθεί η κολοκυθόπιτα αλμυρή.

    Την αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται