Σερίρετέ τες με σπασμένο φουντούκι και απογειώστε το πιάτο

Σερίρετέ τες με σπασμένο φουντούκι και απογειώστε το πιάτο

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
76

Για τις παπαρδέλες με μανιτάρια

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελ. σκόρδο σπασμένη
  • 25 γρ. βούτυρο
  • 300 γρ. ανάμεικτα φρέσκα μανιτάρια
  • 1 καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
  • 20 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
  • 250 γρ. ταλιολίνι ή παπαρδέλες
  • 1 λευκό ξηρό κρασί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 50 γρ. φουντούκια σπασμένα
  • 100 γρ. τυρί για μακαρόνια
  • 1 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τις παπαρδέλες με μανιτάρια,

    Επιλέγουμε φρέσκα μανιτάρια ανάμεικτα.

    Τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.

    Μουλιάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε μπολ με ζεστό νερό για λίγα λεπτά να μαλακώσουν.

    Τα στραγγίζουμε, φιλτράρουμε το νερό τους και το κρατάμε στην άκρη για τις παπαρδέλες με μανιτάρια.

    Διαβάστε εδώ όλα τα μυστικά για να χειρίζεστε σωστά το κάθε είδος μανιταριού.

    Ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο.

    Όταν κάψει το λάδι, προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 3 λεπτά σε δυνατή φωτιά να πιούν τα υγρά τους.

    Προσθέτουμε το βούτυρο, το σκόρδο σπασμένο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

    Σβήνουμε με το κρασί αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το νερό των μανιταριών, καθώς και τα αποξηραμένα μανιτάρια.

    Βράζουμε για 1 λεπτό.

    Βράζουμε τις παπαρδέλες σε αλατισμένο νερό για 1 λεπτό λιγότερο από όσο αναγράφεται στη συσκευασία.

    Όπως στάζουν τα ζυμαρικά τα παίρνουμε με τσιμπίδα και τα προσθέτουμε στη σάλτσα μανιταριών.

    Προσθέτουμε τα φουντούκια, το σχοινόπρασο και λίγο νερό από αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά ώστε να αραιώσει η σάλτσα τους.

    Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε τις παπαρδέλες με τη σάλτσα.

    Μοιράζουμε σε δυο ζεστά πιάτα και γαρνίρουμε με το σχοινόπρασο και το τριμμένο τυρί.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται