Μια υπέροχη παραδοσιακή συνταγή για παξιμαδένιο γλυκό ψωμί.

Μια υπέροχη παραδοσιακή συνταγή για παξιμαδένιο γλυκό ψωμί.

  • μαγείρεμα 30 λεπτά
108

Για το παραδοσιακό γλυκό ψωμί με κανελοζάχαρη

  • 4 φλ. αλεύρι για ψωμί
  • 1 φλ. ελαιόδαδο
  • 1/3 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 πορτοκάλι (χυμός)
  • 3/4 φλ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 2 πρέζα/ες γαρύφαλλο
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρικής
  • 2 κ.σ. σουσάμι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Γλυκό ψωμί με κανελοζάχαρη

    Βάζουμε το αλεύρι σε μπολ.

    Προσθέτουμε το λάδι και ψιχουλιάζουμε να βραχεί καλά.

    Σε άλλο μπολ βάζουμε κρασί, χυμό, ζάχαρη, κανέλα, γαρύφαλλο και σόδα, τ’ ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε στο αλεύρι.

    Ανακατεύουμε καλά και έχουμε μια απαλή ζύμη.

    Λαδώνουμε λαμαρίνα και πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.

    Δίνουμε σχήμα φρατζόλας, το βάζουμε στο ταψί.

    Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο σουσάμι.

    Κάνουμε βαθιές χαρακιές ( όπως όταν κάνουμε παξιμάδια) και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Κάτι μαγειρεύεται