• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα
110

Υλικά

  • Μερίδες 1 Φρατζόλα
  • 4 φλ. αλεύρι για ψωμί
  • 1 φλ. ελαιόδαδο
  • 1/3 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 πορτοκάλι (χυμός)
  • 3/4 φλ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 2 πρέζα/ες γαρύφαλλο
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρικής
  • 2 κ.σ. σουσάμι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Η ζύμη

    Βάζουμε το αλεύρι σε μπολ.

    Προσθέτουμε το λάδι και ψιχουλιάζουμε να βραχεί καλά.

    Σε άλλο μπολ βάζουμε κρασί, χυμό, ζάχαρη, κανέλα, γαρύφαλλο και σόδα, τ’ ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε στο αλεύρι.

    Ανακατεύουμε καλά.

    Λαδώνουμε ταψί και πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.

    Δίνουμε σχήμα μακρόστενο, και το βάζουμε στο ταψί.

    Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο σουσάμι.

    Ψήσιμο

    Κάνουμε βαθιές χαρακιές  και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται