Γλυκό με τσουρέκι που περίσσεψε

Υλικά

Για το γλυκό με τσουρέκι

  • 500 γρ. τσουρέκι
  • 125 γρ. βούτυρο λιωμένο και κρύο
  • 6 αυγά σε θερμ. δωμ.
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 2 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 3 φλ. γάλα
  • 1 πορτοκάλι (ξύσμα)
  • 1 φλ. σταφίδες
  • 1/2 φλ. κονιάκ
  • 1 φλ. σταγόνες σοκολάτας

Για το πασπάλισμα

  • Άχνη ζάχαρη
  • Κανέλα

Εκτέλεση

Κόβουμε το τσουρέκι σε φέτες και έπειτα σε μπουκιές.

Τις βάζουμε σε οβάλ πυρίμαχο σκεύος.

Περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά να βουτυρωθεί το τσουρέκι.

Βάζουμε σε ένα μπολ τις σταφίδες μαζί με το κονιάκ και τα αφήνουμε για 1 ώρα να μουλιάσουν.

Στραγγίζουμε καλά τις σταφίδες και τις σκορπάμε στο τσουρέκι.

Προσθέτουμε και τις σταγόνες σοκολάτας για το γλυκό με τσουρέκι.

Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά και τα χτυπάμε με το σύρμα.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κρέμα, το γάλα, το ξύσμα και τις βανίλιες.

Περιχύνουμε το τσουρέκι, σκεπάζουμε το σκεύος με μεμβράνη και το αφήνουμε να σταθεί για 4 ώρες στο ψυγείο.

Κατόπιν, το ξεσκεπάζουμε και το αφήνουμε στον πάγκο της κουζίνας για 30΄, να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Ψήνουμε το γλυκό με τσουρέκι σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 180°C για περίπου 50΄, μέχρι να σταθεροποιηθεί το γλυκό στο κέντρο.

Πασπαλίζουμε με κανελοζάχαρη και σερβίρουμε.

Θέλετε να φτιάξετε κι άλλο γλυκό με τσουρέκι που περίσσεψε; Εδώ σας έχω περισσότερες φανταστικές συνταγές!

https://www.argiro.gr/recipe/paschalino-glyko-tsoureki/