"
  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
Βαθμολογήστε

Υλικά

  • Μερίδες 1 ρολό
  • 200 γραμ. αμυγδαλόψιχα
  • 200 γραμ. ψιλή ζάχαρη
  • 3-4 κ.σ. νερό ή λίγο ανθόνερο αραιωμένο με νερό

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Πάστα αμυγδάλου (marzipan)

    Για την εύκολη αμυγδαλόπαστα,

    • βάζουμε στο μπλέντερ την αμυγδαλόψιχα με την ζάχαρη και τα αλέθουμε να γίνουν σκόνη.
    • Προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό να γίνει ζύμη.
    • Πλάθουμε σε ρολό σαν λουκάνικο και συντηρούμε στο ψυγείο τυλιγμένο με μεμβράνη για 2 με 3 ημέρες μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
    • Αν θέλουμε, προσθέτουμε στο μπλέντερ για την πάστα αμυγδάλου, κρόκο αυγού και λίγο μαλακό βούτυρο για πιο πλούσια γεύση.
    • Ενίοτε το marzipan το αρωματίζουμε με λίγο ξύσμα ή σταγόνες έλαιο πικραμύγδαλου δίνοντας του πιο έντονη γεύση.

    Χρησιμοποιήστε την σπιτική πάστα αμυγδάλου, γνωστή και ως μάρτσιπαν σε γλυκές συνταγές όπως η παρακάτω

    Διαφήμιση

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×