• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
34

Υλικά

  • Μερίδες 1 ρολό
  • 200 γραμ. αμυγδαλόψιχα
  • 200 γραμ. ψιλή ζάχαρη
  • 3-4 κ.σ. νερό ή λίγο ανθόνερο αραιωμένο με νερό
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Πάστα αμυγδάλου (marzipan)

    Βάζουμε στο μπλέντερ την αμυγδαλόψιχα με την ζάχαρη και τα αλέθουμε να γίνουν σκόνη.

    Προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό να γίνει ζύμη.

    Πλάθουμε σε ρολό σαν λουκάνικο και συντηρούμε στο ψυγείο τυλιγμένο με μεμβράνη για 2 με 3 ημέρες μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

    Αν θέλουμε, προσθέτουμε στο μπλέντερ για την πάστα αμυγδάλου, κρόκο αυγού και λίγο μαλακό βούτυρο για πιο πλούσια γεύση.

    Ενίοτε το marzipan το αρωματίζουμε με λίγο ξύσμα ή σταγόνες έλαιο πικραμύγδαλου δίνοντας του πιο έντονη γεύση.

    Χρησιμοποιήστε την σπιτική πάστα αμυγδάλου, γνωστή και ως μάρτσιπαν σε γλυκές συνταγές όπως η παρακάτω.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται